Det uppsökande ungdomsarbetet i Helsingfors

Det uppsökande ungdomsarbetet hjälper under 29 åriga helsingforsbor, som för tillfället inte studerar eller arbetar. De hjälper även dem som önskar sig en förändring i livet. Mötena är alltid frivilliga samt konfidentiella, och de förbinder inte den unga till något.

Vi kan komma överens om möten på en plats som passar dig (t.ex. centrum, Böle, Östra centrum, Malm…) eller träffas på distans via Discord, WhatsApp, Zoom, Skype eller någon annan applikation.

Du kan kontakta det uppsökande ungdomsarbetet i Helsingfors eller de uppsökande ungdomsarbetarna i Helsingfors genom att:

  • ringa eller skicka SMS via WhatsApp till numret 040 184 3175 (vi svarar under vardagar kl. 9–15)
  • Skicka e-post till etsivanuorisotyo@hel.fi
  • Fyll i kontaktformuläret (på kommande)
  • Lägg ett meddelande i Jodel på kanal @etsivänuorisotyö
  • Anslut dig till vår Discord-server: skriv ett meddelande till kanalen #kysy-etsiviltä, eller skicka ett privat meddelande direkt till någon av de uppsökande ungdomsarbetarna.

Teamet för uppsökande ungdomsarbetare i Helsingfors ansvarar även för allt studentsamarbete i Helsingfors. Alla Stadin ammattiopistos verksamhetsställen har en egen kontaktuppsökande, som har ett särskilt nära samarbete med studerandevårdens personal. Ladda även ned broschyren för Uppsökande ungdomsarbetare i Helsingfors.

Vi utför aktiv servicerådgivning: vi handleder de unga att hitta rätt platser och metoder för att uträtta varje enskilt nödvändigt ärende och för att stöda livskvaliteten.

Ärligt talat