Operaatio Pulssi!

Avgiftsfri verksamhet för 12–18-åringar. Försök, upplev och lär dig något nytt!
Du kan komma med utan tidigare erfarenhet och kan också påverka utbudet av hobbyer och evenemang.

Saknas det intressanta saker att göra på fritiden i ditt område? Skulle du vilja påverka utbudet av aktiviteter för ungdomar? Låt oss realisera dina idéer! Vissa kurser och aktiviteter kräver anmälan på förhand, läs anvisningarna för anmälan vid aktiviteten i fråga.

Ungdomar ger idéer!

Operation Pulssi! samlar in idéer och åsikter från ungdomar om hurdana fritidsaktiviteter de skulle vilja ha. Information samlas in som en del av Helsingfors stads deltagande budgetering för unga, KrutBudgeten, och till exempel i skolor och på ungdomsgårdar.

Ungdomar planerar!

De unga fortsätter att bearbeta informationen som insamlats till planer i bland annat KrutBudgeten-verkstäder. En del av planerna genomförs tillsammans med Pulssi och aktörer i området, och en del söker man finansiering för genom KrutBudgeten.

Ungdomar realiserar!

Med hjälp av Operation Pulssi får unga genomföra olika kurser, verkstäder och evenemang tillsammans med proffs. De unga har deltagit bland annat i att arrangera små och stora LAN-fester, mat- och skönhetskvällar samt även större evenemang för unga som genomförts i samarbete med kulturhusen.

Ärligt talat