Unga från Helsinki Flow School och DJ Academy på Flow Festival


Efter Helsinki Flow School och festivalen You X fick Eloize Suhtala Uvalic möjlighet att även medverka i Flow Festival.

Flow Festival samlar igen tusentals besökare till Södervik den 11–13 augusti. Flow Festival är en urban festival för stadskultur och musik med ett brett utbud av artister inom olika genrer. Festivalen lägger också särskild vikt vid visuell konst och kultur. Arrangemangen har påbörjats i god tid, det finns fortfarande arbete att göra fram till början och även efter festivalen. I år medverkar igen även nya unga medarbetare från evenemangsbranschen. Helsinki Flow School och DJ Academy Helsinki, liksom de ungdomar som har studerat där, bidrar till detta stora projekt.

Helsinki Flow School är Helsingfors stads och Flow Festivals gemensamma kurshelhet, som ger unga människor en bred inblick i evenemangsbranschen och de jobbmöjligheter som den erbjuder.  DJ Academy Helsinki är för sin del en plats för alla som är intresserade av dj-kulturen. I DJ Academy kan man lära sig till exempel mixning, scratchning och juggling. Verkstäderna är avsedda för alla åldrar och nivåer, inga förhandskunskaper krävs och man kan spela precis den typ av musik man vill. Helsinki Flow Schools unga ordnar också den årliga You X-festivalen, som ungdomarna själva planerar och genomför.

För Eloize Suhtala Uvalic förverkligades möjligheten att delta i Flow Festival genom Flow School och You X-projektet. Båda erfarenheterna var bra enligt Eloize. ”Det var mycket roligt och trevligt att träffa nya människor. Det var också kul att lära sig hur evenemanget är uppbyggt och vad det innebär”, säger Eloize. Eloize uppmuntrar dem som är intresserade av utbildningen att modigt delta: ”Kom med ett öppet sinne! Du lär känna många olika människor. Du kommer att lära dig väldigt mycket om evenemangsvärlden och -branschen. Och sedan också det faktum att du har roligt!”

För Eloize är den främsta anledningen till att komma till Flow Festival dess atmosfär: ”Det kommer att bli en underbar stämning. Mycket folk, massor av bra musik! Enligt min mening finns det alltid en bra atmosfär på Flow, det är värt att komma hit bara för det!”

Helsinki Flow School har redan under tre år genomförts av Helsingfors stad och Flow Festival tillsammans. Hundra ungdomar kan delta i kursen. De studerande väljs ut utifrån ansökningarna. Ansökningstiden meddelas senare. De ungdomar som har deltagit i kursen har möjlighet att ansöka till produktionsteamet för den ovan nämnda You X-festivalen eller till Flow-festivalen för en praktikplats, för vilket det ordnas en separat ansökan. Mer information: Helsinki Flow School 2023 – De ungas Helsingfors

Den nya säsongen av DJ Academy börjar den 21 augusti 2023 kl. 16–19 på Tiivistämö i Södervik. Kursen ordnas i regel året runt enligt Tiivistämös allmänna öppettider. Du kan komma med när som helst. Utöver kursverksamheten erbjuder andra proffs inom branschen evenemang och masterclass-lektioner. Kurserna ordnas året runt och förutom gruppundervisning får du också individuell undervisning. Du hittar DJ Academy Helsinkis tält på Flow Festival, där du kan bekanta dig med dj-arbete. Mer information: DJ Academy Helsinki – De ungas Helsingfors

Nyckelord

Ärligt talat