Helsinki Flow School- ja DJ Academy -nuoret Flow Festivaleilla

Helsinki Flow Schoolin ja You X -festivaalin jälkeen Eloize Suhtala Uvalicille tarjoutui tilaisuus lähteä mukaan myös Flow Festivalin toteuttamiseen.

Flow Festival kerää jälleen tuhatpäisen festarikansan Suvilahteen 11.–13.8. Flow Festival on kaupunkikulttuuri- ja musiikkifestivaali, jossa esiintyy laaja kattaus eri genrejä edustavia artisteja. Festivaali panostaa myös erityisen paljon visuaaliseen taiteeseen ja kulttuuriin. Järjestelyt on aloitettu hyvissä ajoin, urakkaa riittää aloitushetkeen saakka ja vielä festivaalin jälkeenkin. Tänä vuonna mukana on jälleen myös uusia, nuoria tapahtuma-alan työntekijöitä. Osansa tähän isoon projektiin tuovat Helsinki Flow School ja DJ Academy Helsinki sekä niiden riveistä ponnistaneet nuoret.

Helsinki Flow School on Helsingin kaupungin ja Flow Festivalin yhteinen kurssikokonaisuus, jossa nuoret pääsevät tutustumaan laajasti tapahtuma-alaan ja sen tarjoamiin työmahdollisuuksiin.  DJ Academy Helsinki puolestaan on paikka kaikille DJ-kulttuurista kiinnostuneille. DJ Academyssa voi oppia esimerkiksi miksausta, scratchausta ja jugglausta. Työpajat on tarkoitettu kaikenikäisille ja –tasoisille, ennakko-osaamista ei tarvita, ja niissä pääsee soittamaan juuri sellaista musiikkia kuin haluaa. Helsinki Flow Schoolin nuoret järjestävät myös vuosittaisen You X -festivaalin, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat nuoret itse.

Eloize Suhtala Uvalicille tilaisuus lähteä mukaan Flow Festivaliin toteutui Flow Schoolin ja You X –projektin kautta. Molemmat kokemukset olivat Eloizen mielestä hyviä. “Oli tosi hauskaa ja oli kiva tavata uusia ihmisiä. Oli myös kiva oppia, miten tapahtuma rakentuu ja mitä kaikkea siihen kuuluu” kertoo Eloize. Koulutuksesta kiinnostuneita Eloize kannustaa rohkeasti mukaan: “Tuu avoimiin mielin! Opit tuntemaan paljon erilaisia ihmisiä. Opit tosi paljon tapahtumamaailmasta ja tapahtuma-alasta. Ja sitten myös se, että pidät hauskaa!”

Eloizelle tärkein syy tulla Flow Festivalille on sen tunnelma: “Tulee olemaan mahtava tunnelma. Paljon väkeä, paljon hyvää musiikkia! Mun mielestä Flowssa on aina semmonen hyvä viba, niin ihan vaan sen takia kannattaa tulla!”

Katso koko haastattelu tästä!

Helsinki Flow Schoolin on jo kolmena vuonna toteuttanut Helsingin kaupunki ja Flow Festival yhdessä. Kurssille pääsee mukaan 100 nuorta. Opiskelijat valitaan hakemusten perusteella. Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin. Kurssin käyneille nuorille aukeaa mahdollisuus hakeutua yllä mainitun You X -festivaalin tuotantotiimiin tai Flow Festivaliin harjoitteluun, joihin haetaan erillisen haun kautta. Lisää osoitteesta: Helsinki Flow School 2023 – Nuorten Helsinki

DJ Academyn uusi kausi alkaa 21.8.2023 16–19 Tiivistämöllä Suvilahdessa. Kurssi pyörii ympäri vuoden pääsääntöisesti Tiivistämön yleisten aukioloaikojen mukaan. Voit liittyä mukaan milloin vain. Kurssitoiminnan lisäksi tarjolla on tapahtumia sekä masterclass-tunteja muilta alan ammattilaisilta. Kurssit pyörivät ympäri vuoden ja yhmäopetuksen lisäksi saat myös yksilöopetusta. Löydät DJ Academy Helsingin teltan myös Flow Festivaleilta, jossa pääset tutustumaan DJ-hommiin. Lisää osoitteesta: DJ Academy Helsinki – Nuorten Helsinki

Avainsanat