Barnens trafikstad

Barnens trafikstad erbjuder barn och familjer möjligheten att öva trafiksäkerhet både i teori och i praktiken.

Vi erbjuder fortfarande gratis trafikundervisning av hög kvalitet för barn och familjer. Verksamheten ordnas på möjligast säkra och högkvalitativa sätt. Liksom förra sommaren tvingas vi dock fortfarande begränsa vår verksamhet.

Säkerhet

På grund av begränsningarna varar programmet och besöken för alla dagar högst 30 minuter. Vi beaktar noggrant bestämmelser och anvisningar för undantagstillståndet, och vi kan eventuellt också begränsa antalet personer som får delta i verksamheten eller som släpps in i området.
Kom enbart om du är helt utan symtom. De som besöker området ska desinfektera sina händer och iaktta säkra avstånd. Vi desinfekterar också regelbundet utrustningen och andra beröringsytor.
  • All verksamhet sker utomhus, oberoende av väder. ☀️🌤🌦🌧🌨
  • Toaletterna kan användas av kunderna.

Under verksamheten kan man inte röra sig i området med utrustning som kräver hjälm.

Att cykla eller till exempel använda sparkbräde inom trafikstaden är inte tills vidare möjligt medan verksamheten pågår, ens med sin egen utrustning, eftersom användning av dem i verksamheten kräver kontroll och justering av cykelhjälmen, och vi måste undvika närkontakt.

Mellanmål och kiosk 🍴🍎

Vi hoppas att eventuella egna mellanmål äts utanför området, så att antalet personer som släpps in i trafikstaden inte behöver begränsas. I närheten finns flera områden som lämpar sig för att äta mellanmål man tagit med sig.
Inom trafikstadens område verkar också en liten kiosk, där man kan köpa kaffe, annat drickbart och t.ex. mellanmålskex. Kioskens utbud är begränsat, som betalmedel går kort och MobilePay.

Ankomst

Parkeringsplatsen för Dals ridbana invid trafikstaden är stängd eller reserverad under en del av sommaren. Vid Helsingfors ishalls parkeringsplats kan det finnas möjlighet att parkera. Vi rekommenderar att ni kommer med kollektivtrafik eller till fots. Du kan hitta din egen trafikförbindelse med reittiopas.fi.

Grupper

Vi har ingen skild verksamhet för grupper som man kan boka. Om du planerar ett besök med en större grupp, ta på förhand kontakt per telefon 09 310 89047 Gruppernas maximala storlek är 10 barn.

Obs! Vi ändrar på vår verksamhet om coronasituationen kräver det. Vårt mål är alla tiders sommar 2021!
Besöksadress
Auroraporten 2
00250 Helsingfors
Postadress
PB 10400, 00099 Helsingfors stad

Besökstid

Mån.-tors. kl. 9.00–16.00

Fre., sön. kl. 10.00–16.00

Obs! Alla barn som vill köra sparkbil ska delta i undervisningen. Vi rekommenderar egna körhandskar

Kommande evenemang och hobbyer

Inga kommande evenemang och hobbyer

Ärligt talat