Lasten liikennekaupunki

Liikennekasvatusta vuodesta 1958

Tervetuloa reippailemaan talvilomalla iloiseen liikennekaupunkiin.

Perhepäivissä polkuautoillaan talviolosuhteissa oman aikuisen ohjaamana ja opastamana. Polkuautolla voi tutustua liikenteeseen ja kokea onnistumisen riemua! Liikennekaupungista saa käyttöön polkuauton. Ajoaika 30min. Tarvittaessa ajoaikaa voidaan lyhentää, jotta kaikki pääsevät ajamaan. Meiltä löytyy muutamia erikokoisia autoja erikokoisille polkijoille. Lisätietoja aukioloajoista ja toiminnasta täältä.

Lasten liikennekaupunki toimii helsinkiläisten lasten liikenneturvallisuuden oppimisympäristönä. Järjestämme arkisin esikouluryhmille ja koululuokille (1.-3.-luokat) liikennekouluja, joissa opetellaan ja harjoitellaan turvallista liikenteessä liikkumista.

Koululaisten (1.-3.-luokat) liikennekoulut (huhti-toukokuu) tulevat varattaviksi 28.2.2024 klo 10.00 alkaen.

Koululaisten liikennekoulun voit varata täältä.

Kevään 2024 esikoululaisten liikennekoulut ovat jo täynnä.

Liikennekaupunki tarjoaa nuorille 16-17-vuotiaille yhteensä 8 kesätyöpaikkaa kesän 2024 aikana. Voit hakea nuorten kesätöitä, mikäli olet kesätyön alkaessa alle 18-vuotias ja suorittanut peruskoulun.

Tehtäviin kuuluu ensisijaisesti lasten ohjaaminen liikennekaupungin toiminnassa ja oppitunneilla, yleinen asiakaspalvelu liikennekaupungissa, tilojen ja kaluston huolto ja kunnossapito sekä kesäkahvilan myyntityö. Kaikkiin tehtäviin tarjoamme kattavan perehdytyksen, joten emme edellytä aikaisempaa osaamista esim. liikennesäännöistä. Lisätietoja liikennekaupungin kesätöiden hakemisesta löytyy täältä.

 

Liikennekaupungin ympäristössä on suuri työmaa sekä erittäin paljon raskasta työmaaliikennettä. Noudata erityistä varovaisuutta sekä opasteita saapuessasi liikennekaupunkiin!
Auroran kentällä ei ole pysäköintipaikkoja, vaan se on työmaan käytössä. Suosittelemme saapumaan paikalle reippaillen tai julkista liikennettä hyödyntäen.

 

 

Käyntiosoite
Auroranportti 2
00250 Helsinki
Postiosoite
PL 10400, 00099 Helsingin kaupunki

Ohjaajat

 • Matti Saarto, Vastaava ohjaaja, koordinaattori
  matti.saarto@hel.fi
  0401985188
 • Petri Koikkalainen, Nuoriso-ohjaaja
  petri.koikkalainen@hel.fi
  0401835107
 • Silja Muuri-Möykky, Nuoriso-ohjaaja
  silja.muuri-moykky@hel.fi
  0405958547
 • Jarkko Pakola, Nuoriso-ohjaaja
  jarkko.pakola@hel.fi
  0406403455

Nuorisotalon puhelinnumero: Lasten liikennekaupunki / (09) 310 89047

Liikennekaupungin toimintaan tai varauksiin liittyen ole yhteydessä ohjaajien yhteiseen numeroon 09 310 89047.

Aukioloajat

Liikennekaupungissa ei ole yleisölle avointa toimintaa koulujen toimintakaudella.

Liikennekaupungin toiminta-aikojen(arkisin klo 8-16) ulkopuolella ulkoaluettamme voi käyttää omatoimiseen liikenteessä liikkumisen harjoitteluun. Alueen portit ovat auki, liikennevalot ovat toiminnassa päivisin ja alueella voi liikkua omilla liikennevälineillä. Liikennekaupungin polkuautot ovat käytössä vain toiminta-aikoina.

Liikennekaupungin aluetta ja tiloja vuokrataan myös yksityiskäyttöön. Mahdolliset yksityistilaisuudet voit tarkistaa täältä.

Liikennekaupungin ympäristössä on suuri työmaa sekä erittäin paljon raskasta työmaaliikennettä. Noudata erityistä varovaisuutta sekä opasteita saapuessasi liikennekaupunkiin!
Auroran kentällä ei ole pysäköintipaikkoja, vaan se on työmaan käytössä. Suosittelemme saapumaan paikalle reippaillen tai julkista liikennettä hyödyntäen.

Tulevat tapahtumat ja kurssit

 • osallistuminen
 • ulkoilu
 • leikkiminen
18.2.2024 - 25.2.2024

TALVILOMA | LIIKENNEKAUPUNKI

Lasten liikennekaupunki, Auroranportti 2, Helsinki
Maksuton