Lasten liikennekaupunki

Liikennekasvatusta vuodesta 1958

Lasten liikennekaupunki toimii arkisin kouluvuoden aikana esikouluryhmien ja koululuokkien (1.-3.-luokat) opetuspisteenä. Kevään 2023 liikennekouluaikoja voi varata torstaina 1.12.2022 klo 10 alkaen osoitteesta https://beta.kultus.fi/event/kultus:agck3oltgy

Lasten liikennekaupungin eskareiden liikennekoulut ovat huippusuosittuja mahdollisuuksia tutustua lasten kanssa liikenteeseen ja valmistaa tulevia koululaisia koulumatkaan.

Liikennekouluissa opetellaan teoriassa ja käytännössä turvallista suojatien ylittämistä ja liikenteessä liikkumista. Liikenteeseen tutustutaan polkuautoillen, meidän ohjaajien opastuksella turvallisessa ympäristössä.

Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

Liikennekoulu on kaksiosainen. Jokainen ryhmä varaa itselleen kaksi 1h kestoista vierailua liikennekaupungissa. Varauksien tulee olla eri päivinä. Käytännön harjoittelussa liikutaan ulkona, säässä kuin säässä, sekä jalan että polkuautoillen.

Tunnille voi osallistua maks. 25 lasta. Opetuskielenä on suomi, ruotsinkielisistä liikennekouluista tiedotetaan erikseen. Liikennekaupungin välineiden ja pintojen puhdistamiseen on kiinnitetty erityistä huomoita.

Liikennekoulut ovat maksuttomia ja niitä voi varata kaikkien alueiden esikouluryhmät.

Huomiothan, että liikennekaupungin läheisyydessä on useampi työmaa, joten työmaaliikennettä voi olla lähialueilla paljonkin. Samasta syystä pysäköintitilaa on erittäin rajallisesti, joten saavuthan mahdollisuuksien mukaan julkisilla liikennevälineillä tai reippaillen!

Käyntiosoite
Auroranportti 2
00250 Helsinki
Postiosoite
PL 10400, 00099 Helsingin kaupunki

Ohjaajat

 • Matti Saarto, Vastaava ohjaaja, koordinaattori
  matti.saarto@hel.fi
  0401985188
 • Petri Koikkalainen, Nuoriso-ohjaaja
  petri.koikkalainen@hel.fi
  0401835107
 • Silja Muuri-Möykky, Nuoriso-ohjaaja
  silja.muuri-moykky@hel.fi
  0405958547

Nuorisotalon puhelinnumero: Lasten liikennekaupunki / (09) 310 89047

Liikennekaupungin toimintaan tai varauksiin liittyen ole yhteydessä ohjaajien yhteiseen numeroon 09 310 89047.

Aukioloajat

Koulujen toiminta-aikoina liikennekaupungissa ei järjestetä yleisölle avointa toimintaa, vaan palvelemme esikouluryhmiä ja koululuokkia arkisin klo 8-16.

Seuraavat yleisölle avoimet perhepäivät järjestetään Helsingin koululaisten syyslomalla, viikolla 42 17.-23.10.2022

Liikennekaupungin toiminta-aikojen(arkisin klo 8-16) ulkopuolella ulkoaluettamme voi käyttää omatoimiseen liikenteessä liikkumisen harjoitteluun. Alueen portit ovat auki, liikennevalot ovat toiminnassa päivisin ja alueella voi liikkua omilla liikennevälineillä. Liikennekaupungin polkuautot ovat käytössä vain toiminta-aikoina.

Liikennekaupungin aluetta ja tiloja vuokrataan myös yksityiskäyttöön. Mahdolliset yksityistilaisuudet voit tarkistaa täältä.

 

 

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia