Koululaisten liikennekoulut

Syksyn 1.-3.-luokalaisten liikennekouluja varataan 11.5.2022 klo 10.00 alkaen!

Liikennekoulussa 1.-3.-luokkalaiset pääsevät tutustumaan liikenteeseen ja harjoittelemaan lasten kannalta olennaisia liikenteen käyttäytymismalleja. Vierailu liikennekaupungissa kestää 1,5h ja pitää sisällään oppitunnin sekä käytännön harjoittelua ulkona. Ulkona liikutaan sekä kävellen, että polkupyörien kanssa.

Liikennekaupungista löytyvät kaikki tarvittavat välineet tunnille osallistumiseen. Toivomme oppilaiden ottavan mukaan oman pyöräilykypärän, mutta tarvittaessa liikennekaupungista löytyy lainakypäriä.

Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

Tunnille voi osallistua maks. 25 lasta. Opetuskielenä on suomi, ruotsinkielisistä liikennekouluista tiedotetaan erikseen. Liikennekaupungin välineiden ja pintojen puhdistamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Liikennekoulut ovat maksuttomia ja niitä voi varata kaikki koulut. Huomaathan, että varauksia voi tehdä 11.5.2022 klo 10.00 alkaen.

Koulujen aikuiset voivat varata aikoja täältä https://beta.kultus.fi/event/kultus:agair6ebfi

 

Käyntiosoite
Auroranportti 2
00250 Helsinki
Postiosoite
PL 10400, 00099 Helsingin kaupunki

Ohjaajat

 • Matti Saarto, Vastaava ohjaaja, koordinaattori
  matti.saarto@hel.fi
  0401985188
 • Petri Koikkalainen, Nuoriso-ohjaaja
  petri.koikkalainen@hel.fi
  0401835107
 • Silja Muuri-Möykky, Nuoriso-ohjaaja
  silja.muuri-moykky@hel.fi
  0405958547

Nuorisotalon puhelinnumero: Lasten liikennekaupunki / (09) 310 89047

Liikennekaupungin toimintaan tai varauksiin liittyen ole yhteydessä ohjaajien yhteiseen numeroon 09 310 89047.

Aukioloajat

Liikennekaupungin toiminta on tarkoitettu kouluvuoden aikana arkisin klo 9.00-16.00 vain ennakkoon varatuille eskari- ja kouluryhmille. Liikennekaupungissa ei siis ole yleisölle avointa toimintaa koulujen toiminta-aikana.

Liikennekaupungin toiminta-aikojen ulkopuolella ulkoaluettamme voi käyttää omatoimiseen liikenteessä liikkumisen harjoitteluun. Alueen portit ovat auki, liikennevalot ovat toiminnassa päivisin ja alueella voi liikkua omilla liikennevälineillä. Liikennekaupungin polkuautot ovat käytössä vain toiminta-aikoina.

Liikennekaupungin ulkoaluetta ja sisätiloja vuokrataan myös yksityiskäyttöön. Yksityistilaisuuksien aikana alueelle ei voi tulla. Voit tarkistaa täältä, onko alueellamme yksityistilaisuuksia iltaisin ja viikonloppuisin.

 

 

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia