Information och utrustning i Östersundom lägercentrum

Som lägercentrum fungerar en gammal renoverad skolbyggnad. I huset finns inkvartering för 34 personer, ett fungerande köp med kärl och apparater, tre sovrum, ett rum för smågrupper och en stor gårdsplan.

Användarna kan också låna cyklar som behändigt låter en komma till närliggande objekt såsom Sibbo storskogs nationalpark.

Inkvartering

  • Inkvartering för 34 personer: dubbelsängar för 32 personer + 2 sängar för handledarna
  • Ett kök med hushållsapparater och bestick för cirka 40 personer + diskmaskin
  • Två skilda sovsalar åtskilda med en mellandörr (50 m²)
  • Gymnastiksal med ribbstolar och en liten estrad (70 m²)
  • Lokal för smågrupper (50 m²)
  • Handledarnas sovrum (20 m²)
  • Dusch och toaletter
  • I källarvåningen finns en vedeldad bastu och tvättrum

Allmänna anvisningar

I lokalerna fungerar vi enligt självständighetsprincipen, de ska alltså lämnas lika snygga som de var när ni kom.

Det lönar sig att särskilt se till att köket, spisen, kärlen och sängarna är prydliga, eftersom nästa grupp eventuellt kan komma genast efter er. Det lönar sig att reservera tillräckligt med tid för slutstädningen och för att lägga tillbaka alla saker redan när man planerar programmet för lägret eller kursen. Om något går sönder under er användningstur ska ni anmäla det i responshäftet i huset.

Orientering, användningsavtal och nycklar

För användningen av lägercentrumet ingås ett avtal om självständigt bruk.Det kan enbart undertecknas av en myndig ansvarsperson för gruppen, som ska framföra identitetsbevis. Samtidigt överlåter man nyckeln och ger en orientering i lokalens kutymer.

Kom på förhand överens om orienteringen med personalen (mest sannolikt på plats måndagar och onsdagar kl. 09–16). I huset finns en infomapp med information om områdets kutymer. Om hur nycklarna kan returernas informeras under orienteringsrundan.

Nätförbindelse

I lägercentrumet fungerar StadiNet, Munstadi eller Helsingfors stads WLAN. Internetuppkopplingen är inte särskilt snabb i området.

Rökfrihet

Lägercentrumets inomhusutrymmen och husets gårdsplan är rökfria och rusmedelsfria områden och där iakttas principerna för ett rökfritt Helsingfors.

Miljövänlighet

I ungdomstjänsternas verksamhetsställen efterlever vi hållbara levnadssätt, vilket innebär att vår verksamhet är så ekologisk som möjligt. Energi och vatten används sparsamt, och avfallet sorteras omsorgsfullt. Varje användare tar det sorterade avfallet till avfallskärlen och lägger in nya soppåsar för nästa användare i sopkorgarna inomhus.

På Östersundoms gård finns pallkragar för odling, vars skörd man kan utnyttja om man vill.

Nyckelord

Ärligt talat