Östersundomin leirikeskuksen tiedot ja varustelu

Leirikeskuksena toimii vanha remontoitu koulurakennus.  Talossa on majoittumistilaa 34 henkilölle, keittiö astioineen ja laitteineen,  kolme makuuhuonetta, liikuntasali, pienryhmätila sekä iso piha-alue.

Käyttäjät voivat lainata myös polkupyöriä, joilla pääsee mukavasti lähistöllä sijaitseviin kohteisiin kuten Sipoonkorven kansallispuistoon

Majoittuminen

  • Yöpymismahdollisuus 34 henkilölle: kaksi makuusalia kerrossängyillä 32 henkilölle sekä kahden hengen makuuhuone ohjaajille.
  • Keittiö, jossa kodinkoneet ja astiat noin 40 henkilölle + astianpesukone 
  • Liikuntasali, missä puolapuut ja pieni lava (70 m²) 
  • Pienryhmätila (50 m²) 
  • Suihkutilat ja wc:t 
  • Kellarikerroksessa puulämmitteinen sauna ja pesuhuone 

Yleisiä ohjeita

Tilojen käyttäjät vastaavat siitä, että tilat ovat käyttövuoron jälkeen siistit ja tyhjät seuraavaa käyttäjää varten. Keittiön, hellan, astioiden ja vuoteiden siisteyteen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Jos jotakin rikkoutuu käyttövuoron aikana, siitä tulee ilmoittaa ja sopia henkilökunnan kanssa korvausmenettelyistä tapauskohtaisesti.

Perehdytys, käyttösopimus ja avaimet

Leirikeskuksen käytöstä tehdään omatoimisen käytön sopimus. Sen voi allekirjoittaa ainoastaan täysi-ikäinen ryhmän vastuuhenkilö, jonka on esitettävä henkilöllisyystodistuksensa. Vastuuhenkilö sitoutuu olemaan paikalla koko ryhmälle myönnetyn käyttövuoron ajan. Perehdytyksen yhteydessä luovutetaan avain.

Sovi perehdytyksestä etukäteen henkilökunnan kanssa. Talolta löytyy infokansio, jossa on lisätietoa leirikeskuksesta sekä lähialueiden palveluista. Avaimen palautus ohjeistetaan perehdytyskierroksella. 

Verkkoyhteys

Leirikeskuksessa toimii StadiNet.

Päihteettömyys

Leirikeskuksen sisätilat sekä talon piha-alueet ovat savuttomia ja päihteettömiä alueita. 

Ekologisuus

Helsingin kaupungin nuorisopalveluille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti. Ekokompassi-ympäristösertifikaatti myönnetään organisaatiolle , joka on kartoittanut ympäristövaikutuksensa, laatinut ympäristöohjelman ja noudattanut sitä. Ekokompassi on kevennetty, toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin.

Myös leirikeskuksessa otetaan huomioon ympäristönäkökulmat. Pyrimme käyttämään energiaa ja vettä säästeliäästi sekä jätteet lajitellaan huolellisesti. Emme suosittele kertakäyttöastioiden käyttöä leirikeskuksessa.

Kuvia leirikeskuksesta

Avainsanat