Husdjurskaféer

Ett husdjurskafé är ett koncept som de unga önskat och planerat, som gör det möjligt att ta med sig sina husdjur till ungdomsgårdarna, och som möjliggör verksamhet med låg tröskel för barn och ungdomar i alla åldrar. Det första kaféet ordnades redan år 2017.

Lär dig förstå djur

De unga önskade sig en säker plats dit man kunde ta sina egna husdjur och där barn, unga och vuxna får möjligheten att bekanta sig med olika husdjur.

Husdjurskaféet har utvecklats under årens gång. Vårt mål är att stärka förståelse av och synen på möten med djur, hur de beter sig och vad som krävs för att ta hand om ett husdjur genom både samtal och i praktiken. Till husdjurskaféet kan du också ta med ditt eget husdjur så att de kan bekanta sig med en ny miljö, nya människor och andra djur.

Samarbetspartner

Våra samarbetspartner är Finlands Djurskyddsförening och Högholmens djurgård. Husdjurskaféerna har växlande teman, till exempel hundkafé, kattkafé, gnagarkafé eller kanin-hundkafé. Ibland har vi också experter på plats som berättar och diskuterar.

Kom med!

Till oss får man föreslå teman och innehåll inför nästa husdjurskafé! Vi letar också ständigt efter 15–17-åringar som kan planera och genomföra vår husdjurskaféverksamhet, så om du är intresserad ta gärna kontakt!

Nyckelord

Ärligt talat