Miljögrupper och miljöevenemang för ungdomar

Vi ordnar miljöaktiviteter för ungdomar i olika delar av Helsingfors medan vi söker nya lokaler. Mer information om miljölokalens smågrupper och hur man kan anmäla sig till dem. Du kan fråga om eventuella smågrupper direkt på adressen ymparistotila@hel.fi.

Etisk matverksamhet

I Miljöungdomsgårdens etiska matverksamhet lär vi oss tillsammans att laga ekologiskt hållbar och miljövänlig mat. 

Matlagningskurser

Ungdomsgrupper och till exempel kompisgäng kan tillsammans med en handledare, en för dem lämplig matkurs som omfattar 2-6 gånger. Gruppen får själv bestämma kursens teman, recept och tidsplan. För mer information om matlagningskurserna kontakta ungdomsledare Nina von Gruenewaldt (040 661 0142).

Ekokafé

Miljöungdomsgårdens Ungdomarnas Ekokafé betjänar kunder under gårdens evenemang och under  sommaren på De ungas Ögalleri på Vårdö i Helsingfors. Kaféverksamheten sköts av ungdomar under ledning av en handledare. För mer information om ekokaféverksamheten, kontakta ungdomsledare Nina von Gruenewaldt (040 661 0142).

Äventyrsklubb

Till Himalaya? Grottdykning? Skärmflygning? Kanske inte ännu, låt oss börja med de enklare först. 

I äventyrsklubben vandrar, klättrar, paddlar och provar vi på andra äventyrsgrenar med låg tröskel. Klubben träffas på onsdagar kl. 17–19 i Äventyrshuset i Nordsjö. Verksamheten är avsedd för ungdomar i åldern 12–18. För mer information kontakta ungdomsledare Sampsa Vähä-Karvia (040 334 7209). 

Verksamheten Harkiten henkariin

Är du intresserad av en loppistur eller av att tillverka naturkosmetik i gott sällskap?

I Harkiten henkariin-verksamheten lär vi oss att handla ansvarsfullt, ordnar loppisturer och evenemang samt tillverkar naturkosmetik tillsammans. Teman, platser och tidpunkter för mötena varierar. Verksamheten är avsedd för ungdomar i åldern 13–25 år. Om du vill veta mer om aktiviteternas innehåll och tidsplan, kontakta ungdomsledare Wilhelmiina Seppä-Ojanperä (040 180 1764). 

På söndagen den 24 september klockan 13–17 ordnar Harkiten henkariin-gruppen ett evenemang för ansvarsfullkonsumtion i Tiivistämö i Södervik. Evenemanget bjuder på föreställningar, verkstäder och ungdomarnas loppmarknad. Välkommen!

Djurverksamhet

Vilken typ av sällskapsdjur skulle passa just dig? Skulle du vilja ha ett sällskapsdjur men kan inte ha en hemma hos dig?

I den här gruppen får du ta hand om och tillbringa tid med djur som hobby. Det utlovas bland annat djurgäster, kafékvällar med sällskapsdjur, information om sällskapsdjur, djurbesök vid olika verksamhetsställen och andra djurrelaterade aktiviteter.  

Gruppen träffas på Degerö ungdomsgård på måndagar kl. 17–19.  
Verksamheten är avsedd för ungdomar i åldern 12–17 år.  För mer information kontakta ungdomsledare Aniela Ahtola (040 658 2799).”

Nyckelord

Ärligt talat