Gruppverksamhet Miljöungdomsgård för ungdomar

Mer information om miljölokalens smågrupper och hur man kan anmäla sig till dem. Du kan fråga om eventuella smågrupper direkt på adressen ymparistotila@hel.fi.

Verksamhet under coronatiden

Verksamheten ordnas enligt begränsningarna utomhus för smågrupper med mindre än 10 personer. Dessutom patrullerar enheten i området och ordnar digitala möjligheter att delta i verksamheten.

Se också broschyren för naturverksamhet under våren.

Metsänväki naturklubb

Metsänväki naturklubb bjuder in äventyrare att göra utflykter i näromgivningens natur. I naturklubben studerar vi naturen med noggrannare öga, ett lyssnande öra och genom att känna och dofta. Du får prova på olika saker, samla in naturmaterial och skapa konst.

Onsdagar och fredagar kl. 15–17. Gruppens verksamhet är för barn i åldern 9–11 med intresse för friluftsliv. Det är inte möjligt att anmäla sig just nu.

Rör dig i näromgivningen-klubben

Rör dig i näromgivningen-gruppen äventyrar och gör utflykter på Degerö med omnejd varje vecka. Utöver naturutflykter bekantar vi oss över låg tröskel med olika idrottsformer från snöskovandring till bollspel.

Klubben samlas varje måndag kl. 15.00–16.45.
Gruppens verksamhet är riktad till 9–12-åringar i lågstadieåldern
Ansökan till gruppens höstsäsong öppnar i augusti på adressen: harrastushaku.fi.

Djurverksamhetsgrupp

Vad för slags husdjur skulle passa just dig bäst? Vill du ha ett husdjur, men ni kan inte skaffa ett till hemmet?

I den här gruppen får du ha att göra med, sköta och tillbringa tid med djur. På programmet finns bland annat djurgäster, husdjurskafékvällar som ordnas tillsammans, information om husdjur, djurbesök vid olika verksamhetsställen och annat djurrelaterat att göra tillsammans.

Gruppen samlas på måndagar vid Ungdomarnas miljölokal kl. 17.00–19.00.
Verksamheten är riktad till ungdomar i åldern 13–17. Ansökan till gruppens höstsäsong öppnar i augusti på adressen: harrastushaku.fi.

Upptäcktsresanden

I Upptäcktsresanden-verksamheten gör vi utflykter, ordnar läger och lär oss och planerar nya saker. Varje utflyktsmål, läger och evenemang är annorlunda. Det lovas allt från skogsutflykter till naturstunder och urbana stadsäventyr.  

Man behöver inte förbinda sig till verksamheten på en gång för hela säsongen, utan man kan välja sina favoriter bland utflykterna, verkstäderna och lägren och delta i dem. Målet med verksamheten är att erbjuda huvudstadsregionens unga erfarenheter av utflykter, naturverksamhet och av att hitta något nytt.

Verksamheten är, beroende på utflyktens, lägrets eller evenemangets tema, inriktat för unga och unga vuxna i åldern 13–29 år. . Upptäcktsresandenas kommande verksamhet hittar du förutom på denna sida också på adressen: harrastushaku.fi.  

Upptäcktsresanden-verksamhetens utflykter och läger är för ögonblicket på paus. Du kan dock delta i verksamheten på nätet till exempel genom Instagram-live på @ymparistotila.  

Vi erbjuder också utflyktspaket för färdiga ungdomsgrupper på högst 8 personer. . Mer information om utflyktspaketen och verksamheten av ungdomsledare Wilhemiina Seppä (040 180 1764) och Eetu Dammert (040 575 1108).

Nyckelord

Ärligt talat