Granö lägerområdes tjänster

Efter att ni beviljats en tur kan ni fråga om utrustningen på lägerområdet samt transportmetoder till ön.

Transporttjänster

Grupperna kan antingen ordna sin egen båttransport eller beställa båttransport. Vid behov kan lägerområdets ansvariga ordna transporten. Vid stranden finns en pontonbrygga där man vid behov kan lägga till med en större båt.  

Den ansvariga anställda har tillgång till förbindelsebåt. Förbindelsebåten (1 skeppare + 6 pers.) har kapacitet för högst 20 personer, och då tar turen cirka två timmar. Om gruppen är större än så ska andra transportalternativ avtalas i god tid.  

Om ni vill att ungdomstjänsterna ordnar transporten ska det avtalas två veckor innan resan. Resan till bryggan på Granö lägerområde tar cirka 15–20 minuter. 

Enbart om vädret tillåter och säkerhet

För ungdomstjänsternas transport gäller alltid väderreservation. Om vinden är för kraftig eller vädret för dåligt (t.ex. åska, tät dimma) skjutsas ingen till lägerområdet. Genom Nordsjös livliga hamn görs heller inga turer i mörkret.

För säkerhets skull ska alla turer ha utförts innan det blir mörkt.

Förfrågningar

Man kan göra förfrågningar om transportmöjligheter på numret 050 5591730.

Transportbrygga: Kajgränden 1, Porslax småbåtshamn (Nordsjö).

Lägerön har många olika saker att göra

Verksamhet som ger upplevelser och erfarenheter för grupper och lägerdeltagare. Granö lägerområde är en havsnära plats med möjlighet till läger- och äventyrsverksamhet. På området kan man göra utflykter ut i naturen och om man vill även övernatta i ett uppvärmbart utrymme.  

På Granö finns kajaker, roddbåtar och kanadensare. Området erbjuder en liten spelplan och en fantastisk äventyrsfylld skärgårdsskog och havsnatur.  

Kota

Nyckelord

Ärligt talat