Granö lägerområdes tjänster

Efter att ni beviljats en tur kan ni fråga om utrustningen på lägerområdet samt transportmetoder till ön.

Transporttjänster

Grupperna ordnar antingen sin egen båttransport, beställer båttransport eller vid behov låter lägerområdets ansvariga ordna den. Det finns en pontonbrygga vid stranden där man vid behov kan lägga till med en större båt.

Den ansvariga arbetstagaren har en förbindelsebåt i bruk. Förbindelsebåtens (1 skeppare + 6 pers.) kapacitet är avsedd för högst 20 personer, och då tar transporten cirka två timmar. För större grupper än det ska man i god tid komma överens om andra transportalternativ.

Om transporten ordnas av ungdomstjänsterna ska man komma överens om den två veckor innan. Resan till Granö lägerområdes brygga tar cirka 15–20 minuter.

Enbart om vädret tillåter och säkerhet

Ungdomstjänsternas transport är enbart verksam om vädret tillåter. Om vinden är för kraftig eller vädret för dåligt (t.ex. åska, tät dimma) transporteras ingen till lägerområdet. Inte heller transport i mörkret görs genom Nordsjös livliga hamn.

Alla transporter ska ha utförts innan det blir mörkt för säkerhetens skull.

Förfrågningar

Man kan göra förfrågningar om transportmöjligheter på numret 050 5591730.

Transportbrygga: Kajgränden 1, Porslax småbåtshamn (Nordsjö).

Lägerön har många olika saker att göra

Verksamhet för grupper och lägerdeltagare för upplevelser och erfarenheter.Granö lägerområde är en havsnära plats för läger- och äventyrsverksamhet. I området kan man göra utflykter ut i naturen och om man vill övernatta i ett uppvärmbart utrymme.

Det finns kajaker, roddbåtar och indiankanoter på Granö. I området finns en liten spelplan samt en fantastisk äventyrsfylld skärgårdsskog och havsnatur.

Kota

Nyckelord

Ärligt talat