FAQ / Vanliga frågor om Ungdomarnas miljölokalen

  • För vem är miljölokalen avsedd?
  • För vilka syften kan man boka miljölokalen?
  • Kan man fira födelsedag i miljölokalen?
  • Är evenemangen som ordnas i miljölokalen öppna för alla?
  • Kan jag ta med mina böcker till återvinningshyllan för böcker?
  • Kan jag komma och spela i miljölokalen?
  • Finns det ett kafé i miljölokalen?
  • När är miljölokalen öppen?

För vem är miljölokalen avsedd?

Miljölokalen och dess verksamhet är främst riktad till ungdomar i åldern 9–17 och ungdomsgrupper. Vi ordnar också verksamhet för unga vuxna upp till 29 år. Ungdomsgrupper och till exempel ungdomsorganisationer kan också boka lokalen för eget bruk.

För vilka syften kan man boka miljölokalen?

Ungdomsorganisationer och andra grupper som ordnar hobbyverksamhet för unga kan boka lokalen för till exempel sin egen klubb- eller kursverksamhet. Ungdomsgrupper kan också boka lokalen till exempel för att planera eller organisera sin egen verksamhet.

Kan man fira födelsedag i miljölokalen?

Man kan ansöka om tillfälliga turer i Ungdomarnas miljölokal genom en ansökningsblankett för användningstur. Ungdomsgrupper och -organisationer har förtur. Användning av lokaler och tjänster indelas i avgiftsfri och avgiftsbelagd användning. Mer information på lokalbokningssidan

Är evenemangen som ordnas i miljölokalen öppna för alla?

Miljölokalens evenemang är öppna för alla unga. Miljölokalen är en diskrimineringsfri lokal, och alla är välkomna att bekanta sig med verksamheten. Beroende på evenemangets innehåll och tema kan det eventuellt begränsas till ungdomar i någon viss ålder.

Kan jag ta med mina böcker till återvinningshyllan för böcker?

I lokalen finns en återvinningshylla för böcker, där vem som helst kan hitta något att läsa åt sig själv. Man får också ta dit böcker som andra kan läsa. Man kan besöka hyllan medan lokalen har öppet. En del av böckerna finns i bokkärran framför lokalen, som också kan användas av förbipasserande.

Kan jag komma och spela i miljölokalen?

I miljölokalen finns ett rikt utbud av olika bords-, kort- och strategispel. Du kan komma för att spela ensam eller med kompisar medan lokalen är öppen. Ungefär en gång per månad ordnas också temakvällar med bordsspel. Om du vill spela dator- eller konsolspel kan du göra det till exempel i ungdomslokalen Hertsi i Hertonäs.

Finns det ett kafé i miljölokalen?

I miljölokalen verkar Nuorten Ekokahvila (De ungas ekokafé) där du kan köpa kaffe, te, saft samt miljövänliga godbitar till ett passligt pris. Kafét är alltid öppet under vissa evenemang, såsom i samband med husdjurskafékvällarna. På sommaren fungerar ekokafét på Vårdö vid De ungas Ögalleri. I kafét föredras kortbetalning.

När är miljölokalen öppen?

Miljölokalen har verksamhet från måndag till fredag. På måndagar och onsdagar används lokalen av smågrupper. Man kan anmäla sig till smågruppsverksamheten på adressen harrastushaku.fi. På tisdagar används lokalen av organisationer. På torsdagar och fredagar ordnas öppen verkstadsverksamhet och evenemang i lokalen, som inte kräver någon särskild förhandsanmälan: för lågstadieelever kl. 14–17 och för högstadieelever kl. 17–20.

Nyckelord

Ärligt talat