De ungas Ögalleri

Inspired by Biennale: Konst, natur och hantverk i skärgården mitt i vackra östra Helsingfors – verksamhet för unga!

De ungas Ögalleri öppnar sina dörrar igen för sommaren på Vårdö. Även i år ordnar Helsingfors ungdomstjänster avgiftsfria verkstäder för unga tillsammans med sina samarbetspartner för naturupplevelser, fotografering, konst, snickeri, samt sten- och smyckesverkstäder.

I Ögalleriet möts naturen, konsten och hantverkskunskaperna

Ögalleriets verksamhet är avsedd för alla unga i Helsingfors. Verksamheten ordnas i form av öppna aktivitetsveckor och läger.

I den natursköna omgivningen får ungdomar skapa konst, men även odla, sköta djur och vistas i naturen. Utöver den fina skärgårdsmiljön får man arbeta i stallet och ladan på gården till tandläkare Ernst Wasenius villa som byggdes för över hundra år sedan.

Ögalleriet är oppet vardagar 7.6.–6.8.

Man kan fritt bekanta sig med Ögalleriet under de öppna veckorna på en eller flera dagar. De öppna aktivitetsdagarna ordnas vardagar 14–18.6, 5–9.7 och 12–16.7. Dessutom är alla välkomna att göra utflykter på egen hand.

Ögalleriets verksamhet har sin höjdpunkt 19.7–30.7 med en utställning öppen för alla, bestående av verk skapade av unga under sommaren. Ögalleriet är ett sommarparadis och ett kreativt verksamhetscentrum för alla unga i Helsingfors

De ungas ekokafé

Ekokaféet fungerar som en del av verksamheten för de ungas Ögalleri på Vårdö. Det har ett begränsat urval av utsökta etiska och miljövänliga produkter samt naturligtvis våfflor, kaffe och te.

Ekokaféet har redan gjort goda val för dig. Välkommen!
Endast betalning med kort och MobilePay.
Öppet: mån., tis., tors., fre. kl. 12.00–17.00 och ons. kl. 15.00–20.00.

Båttransporter

Färjan Aurinkolautta trafikerar hela sommaren och betjänar dem som deltar i verksamheten i de ungas Ögalleri. Färjan erbjuder transport till deltagarna och arbetstagarna i Ögalleriets verkstäder. Färjan går från stranden vid Rävsundet till Vårdö. Resans längd är 5 min.

Bryggans adress: Rävsundsvägen 1, 00840 Helsingfors.

Färjeresan är avgiftsbelagd för öns besökare.
Ungdomar (7–17 år): 1,50 €/väg
Vuxna: 2,50€/väg

Mer information: www.aurinkolautta.fi

Vårdö kan också nås med skärgårdstransportbolaget Suomen saaristokuljetus med en avgiftsbelagd transport från Hagnäs till Nordsjö (12 €). Man kan också stiga på t.ex. i Degerö (3 €/väg).

Degerö–Vårdö kl. 10.45. och 17.50
Vårdö–Degerö kl. 12.55. och 19.55

Intresserad?

e-post: saarigalleria@hel.fi
tfn. (09) 310 36711

Instagram: @saarigalleria

Nyckelord

Ärligt talat