De ungas Ögalleri

Inspired by Biennale: Konst, natur och hantverk i skärgården mitt i vackra östra Helsingfors – verksamhet för unga!

De ungas Ögalleri öppnar sina dörrar igen för sommaren på Vårdö. Även i år ordnar Helsingfors ungdomstjänster avgiftsfria verkstäder för unga tillsammans med sina samarbetspartner för naturupplevelser, fotografering, konst, snickeri, samt sten- och smyckesverkstäder.

I Ögalleriet möts naturen, konsten och hantverkskunskaperna

Ögalleriets verksamhet är avsedd för alla unga i Helsingfors. Verksamheten ordnas i form av öppna aktivitetsveckor och läger.

I den natursköna omgivningen får ungdomar skapa konst, men även odla, sköta djur och vistas i naturen. Utöver den fina skärgårdsmiljön får man arbeta i stallet och ladan på gården till tandläkare Ernst Wasenius villa som byggdes för över hundra år sedan.

Ögalleriets öppettider och verkstäder sommaren 2023

Sommaren 2023 var Ögalleriet öppet under perioden 12.6–2.7. Tack till alla som deltog i verksamheten!

De ungas ekokafé

Ekokaféet är en del av verksamheten på De ungas Ögalleri på Vårdö. Där finns ett begränsat urval av utsökta, etiska och miljövänliga produkter, och naturligtvis våfflor, kaffe och te.

På Ekokaféet har de goda valen redan gjorts åt dig. Välkommen!
Endast betalning med kort och MobilePay.
Sommaren 2023 har Ekokaféet säsongsöppning måndag 12.6. Därefter är kaféet öppet under perioden 13.6–21.7, från tisdag till fredag kl. 12.00–17.30.

Båttransporter

Färjan Aurinkolautta trafikerar hela sommaren och betjänar dem som deltar i verksamheten i de ungas Ögalleri. Färjan erbjuder transport till deltagarna och arbetstagarna i Ögalleriets verkstäder. Färjan går från stranden vid Rävsundet till Vårdö. Resans längd är 5 min.

Bryggans adress: Rävsundsvägen 1, 00840 Helsingfors.

Färjeresan är avgiftsbelagd för öns besökare.
Ungdomar (7–17 år): 1,50 €/väg
Vuxna: 2,50€/väg

Mer information: www.aurinkolautta.fi

Vårdö kan också nås med skärgårdstransportbolaget Suomen saaristokuljetus med en avgiftsbelagd transport från Hagnäs till Nordsjö (12 €). Man kan också stiga på t.ex. i Degerö (3 €/väg).

Degerö–Vårdö kl. 10.45. och 17.50
Vårdö–Degerö kl. 12.55. och 19.55

Intresserad?

e-post: saarigalleria@hel.fi

tfn 040 334 8025

Instagram: @saarigalleria

Nyckelord

Ärligt talat