Öppen verksamhet på Kvarnbäckens ungdomsgård

På ungdomshuset finns det möjlighet till att spela biljard, pingis, innebandy, fotboll, brännboll etc.

Det har varit bra drag i den öppna verksamheten och de unga har varit aktiva! De mest populära spelen och lekarna på ungdomsgården är biljard, datorspel, bollspel och pingis. Playstation används mycket och spelen har skaffats enligt önskemål, så det finns många och olika slags spel!

På gården finns fyra datorer, en PS3 och en PS4 som fritt kan användas. I tv-rummet kan du koppla av på soffan, titta på tv eller lyssna på musik. I hyllan finns också gott om olika bords- och kortspel, som man fritt kan spela.

Man kan också låna utrustning av ungdomsgården för utomhusspel mot pant. På gården finns till exempel fotbollar och basketbollar.

Kiosk

Kiosken på ungdomsgården säljer små mellanmål. För en liten slant kan du köpa toastar, nudlar, sugrörssaft, kakao, knäckebröd, rispiroger och mellanmålskex. Kiosken säljer inte godis, men på fredagar och lördagar får man ta med sina egna godsaker.

Project flickrum

Projektet Flickrum blev klart 2016 då flickrummet som länge stått tomt fick ett helt nytt utseende! Ungdomarna fick själva bestämma färgen på väggarna och måla väggarna.

På flickornas begäran tog vi ett gammalt piano, en tv med en playstation 4 och ett bord till det renoverade rummet. I förrådet hittade vi också gamla tavlor och vinyler som vi hängde på väggarna.

Rummet har varit väldigt populärt eftersom det gör att flickorna kan få lugn och ro, umgås med varandra och naturligtvis också spela SingStar! Rummet har också använts för måltider av deltagarna i kockklubben. Alla som vill oberoende av kön kan spela piano där.

Ärligt talat