Presentation

25 kraftiga speldatorer, hyllor fyllda av konsol-, roll- och bordsspel. Nya, stora, trevliga och stiliga lokaler i Vallgård i Helsingfors! Spelutveckling, regnbågskvällar, spelevenemang samt spelfredagar som är öppna för alla!

Spelhuset Sture är i centrum av Helsingfors ungdomstjänsters inriktade spelverksamhet. Verksamheten är främst avsedd för unga och unga vuxna i åldern 15–25 år. Programmet ordnas av tre ungdomsledare och en grupp unga och vuxna frivilliga. I all vår verksamhet iakttas principerna för ett tryggt utrymme samt de rekommenderade åldersgränserna för spelen.

De flesta av Pelitalos verksamheter väntar på grund av epidemisituationen. Verksamheten beräknas påbörjas under hösten 2021

Besöksadress
Maskinverkstadsgränden 3
00510 Helsingfors
Postadress

Öppettider

De flesta av Pelitalos verksamheter väntar på grund av epidemisituationen. Verksamheten beräknas påbörjas under hösten 2021.

Tisdag – Helsinki Smash Weekly

Smash Finland ry ordnar varje vecka Super Smash Brothers-turnéer.
Mer information: Smash Finland

Onsdag – Gaymers’ night

Gaymers’ night är ämnad för spelare som hör till sexuella minoriteter och könsminoriteter i åldern 15–25 år. Verksamheten fokuserar på självständigt spelande ensam eller tillsammans, i ett sällskap av regnbågsunga.

Torsdag – Klubben GameDev

Är du intresserad av att utveckla spel? Är du 15–25 år, kreativ och intresserad av att lära dig något nytt? Vill du bekanta dig med andra likasinnade och utveckla spel, från PC-spel eller mobiltelefonsspel till kort- eller bordsspel? Kom med i klubben GameDev!

Fredag – Spelfredag

Under spelfredagen spelar vi i gott sällskap olika PC-, konsol-, bords- och kortspel. Under kvällarna finns också ofta tematiskt program av olika slag, tävlingar eller organiserat gemensamt spelande. Kvällarna ordnas av en grupp frivilliga tillsammans med ungdomsledarna. För att delta i spelfredagarna förutsätts att man anmäler sig på förhand, och varje fredag har ett begränsat antal platser. Man kan delta genom att kontakta våra ungdomsledare Janne Laaksonen eller Toni Hatakka.

Veckoslut

På veckosluten ordnas i Spelhuset Sture olika evenemang och spelkvällar.

Kommande evenemang och hobbyer

Inga kommande evenemang och hobbyer

Ärligt talat