Presentation

Ungdomsparken i Rönnbacka består av Flickparken, Freestyleparken, allaktivitetsplanen och kafét som är öppet när skolorna har lov.

Flickparken

Flickparken, eller mer bekant Gungparken, har gungor, karuseller och balansredskap. Ett av parkens särdrag är fyra specialdesignade gungor där man kan sitta mot varandra. Flickparken är en perfekt plats för picknic eller för att bara hänga med kompisar.

Freestyleparken

Finland största skatepark i plywood, en av landets största pumptrack-banor, en dirt-bana samt Finlands enda vert ramp. I parken kan man skejta, åka scooter, cykel eller fast åka rullskridskor. Freestyleparkens användare får anvisningar i hur man beter sig i parken, så att alla tryggt kan röra sig där, med tanke på att farten ibland kan vara ganska hög! Dirt-banans guppar kräver lite mer erfarenhet, men resten av parken lämpar sig bra också för nybörjare.

Parken är en av stadens officiella graffitimålningsplatser.

Allaktivitetsplanen

En basket- och fotbollsplan, en löpbana och en arena där man kan spela allt från bandy till futsal. På allaktivitetsplanen spelar man varje dag bollspel, orienterar och geocachar man. Dessutom finns det en frisbeegolf-bana och ett gym på planen.

Ungdomstjänsterna

Ungdomstjänsterna ordnar verksamhet i parken medan skolorna har lov, då parkens sommararbetare leder olika aktiviteter i parken riktade till unga. I parken kan man till exempel låna hobbyutrustning, allt från BMX-cyklar till basketbollar, och de anställda hjälper nybörjare att bekanta sig med de olika grenarna.

I parkens kärna finns sommarkaféet Linnunpesä, där sommararbetarna bjuder på hembakade bakverk och förfriskningar samt närande mellanmål till ett mycket förmånligt pris. Kafét är öppet för både parkens besökare och områdets invånare eller förbipasserande motionärer.

I ungdomsparken ordnas också evenemang, kursverksamhet, dagsläger och turnéer.

Tillbringa dina sommardagar tillsammans med dina kompisar i en trygg och naturskön miljö!

Besöksadress
Gängstigen 8
00710 Helsingfors
Postadress
PB 71403, 00099 Helsingfors stad

Ungdomsledare

 • Juhana Halonen, Ungdomsledare
  juhana.halonen@hel.fi
  040 621 6043
 • Erkki Laukkanen, Ungdomsledare
  erkki.laukkanen@hel.fi
  040 334 8032
 • Lea Packalén, Chef för ungdomsarbetsenheten
  lea.packalen@hel.fi
  040 727 3083

Öppettider

Pihlajamäki ungdomspark används  mellan kl. 08.00 och 22.00.

Allt händer i ungdomsparken och vi kommer att informera om detta så fort vi vet vad som händer och när. Alla tänkbara frågor kan kontaktas direkt av ungdomsvägledarna, dvs Juhana eller Erkki!

Kommande evenemang och kurser

Inga kommande evenemang och kurser

Ärligt talat