Mikrojobb erbjuds!

Vi erbjuder kortvariga arbetsuppgifter till 14–17 år gamla unga som bor eller går i skolan i Helsingfors

Arbetsplats kan vara vilket som helst verksamhetsställe inom kultur- och fritidssektorn (ungdomshus, bibliotek, museer, idrottsplatser osv.) eller du kan själv föreslå ett allmännyttigt jobb. Arbetet måste medföra glädje eller nytta även till någon annan, det vill säga det kan inte ta plats i ett företag eller ske endast för någons egen glädje. Du kan hjälpa andra, göra ett område bättre eller glädja någon, vad skulle det kunna vara?

Mikrojobben kan ta 1–10 timmar och vi betalar nio euro per timme. Du bör vara minst 14 år gammal och bo eller gå i skolan i Helsingfors.

Arbetsplatsbeskrivningarna

Evenemangsassistenter till Lux Helsinki (Stoa)

Ansökningstiden: 6–26.12.2021

Arbetets längd: 2–10 timmar, görs upp separat
Lön: 9 euro/timme
Plats: Kulturcentret Stoa
Ytterligare information: Antti Piispanen 040 3587 719
Arbetsbild: Varierande

Fotokonstutställningen Lux Helsinki kommer till Stoa i januari ons–sön 5–9.1.2022. Utställningen visas i teater- och musiksalen i Stoa samt på Stoas galleri under fem dagar kl. 16–22. Till evenemanget behövs åtminstone utställningsövervakare och guider. Man kommer separat överens om arbetstimmarna och -dagarna med beaktande av arbetslagstiftningen. Du får introduktion i uppgiften.

Lär dina kunskaper till andra

Arbetets längd: Enligt överenskommelse
Lön: 9 euro/timme
Plats: Kipinä eller distansarbete (t.ex. i hemmet)
Ytterligare information: Selina Saari, ungdomsledare, 040 5055 199

Arbetsbild: Din uppgift är att lära dina kunskaper via video eller bilder till andra. En kunskap kan till exempel vara en dansrörelse, konstutövande, ett språk eller något som förknippas med skolämnen. Bilderna och/eller videon med texter publiceras på Instagram-kontot @kipina_official och om du vill kan du publicera dem även på ditt eget sociala medier-konto (kom då ihåg att använda hashtaggarna #mikrotyöt2020 #itäkeskuksennuorisotyöyksikkö #ruuti). Publikationen kan ha högst tio bilder och videon är gärna 1–3 minuter lång. Kom också ihåg att göra en bildtext och lägga till lämpliga hashtaggar.

Radio DJ

Arbetets längd: 5 timmar
Lön sammanlagt: 44 euro
Plats: Kipinä eller distansarbete (t.ex. i hemmet)
Ytterligare information: Eevi Savolainen, medieproducent, 040 6427 544

Arbetsbild: Din arbetsuppgift är att leta efter musik till Signaaliradios spellista och sätta ihop spellistor som ska spelas när kanalen inte sänder program med programledare. Som Radio DJ letar du efter låtar på nätet och i dina arbetsuppgifter ingår kontakt med artisterna och att fråga tillstånd till att spela musik i radio. När du har fått tillstånd antecknar du uppgifterna i en Excel-tabell om de låtar och artister som du hittat. Signaalimedia är ungas mediegemenskap vars mål är att göra ungas röst hörd. Det finns samtidigt flera platser för Radio DJ:ar och det pågår en ständig ansökan till dem.

Planera ett eget evenemang eller en egen verkstad

Arbetets längd: Enligt överenskommelse
Lön: 9 euro/timme

Plats: Kipinä och/eller distansarbete
Ytterligare information: Selina Saari, ungdomsledare, 040 5055 199

Arbetsbild: Planera ett eget evenemang eller en egen verkstad som skulle medföra glädje för andra unga. Innehållet kan förknippas med ett särskilt tema (t.ex. halloween, musik, konst). Evenemanget kan också genomföras digitalt. Planen behöver inte vara färdig utan vi kan utveckla din idé tillsammans.

Nyckelord

Ärligt talat