IrisHelsinki

Är du intresserad av verksamhet för regnbågsunga?
Välkommen till IrisHelsinki! IrisHelsinki erbjuder en möjlighet att träffa trevliga nya människor, hitta en ny hobby och få information och perspektiv på regnbågsfrågor du eventuellt funderar på.

De värderingar som är viktiga för oss är glädje, respekt och trygghet, på basis av vilka vi tillsammans har skapat principerna för ett tryggare utrymme för vår gemenskap. Ömsesidig hänsyn och respekt är viktiga i vår gemenskap, och vi godtar till exempel inte någon form av diskriminering, trakasserier eller annan olämplig behandling.

Vi är alla de bästa experterna om oss själva och vi får leva, vara, uttrycka och definiera eller inte definiera oss på det sätt som är bäst för oss själva. Det är också viktigt att ha roligt tillsammans och koppla av tillsammans i en mångskiftande gemenskap.

I verksamheten deltar unga med många olika slags livserfarenheter och verksamheten leds av medarbetare som känner till regnbågsteman. Vi samarbetar med olika organisationer, såsom föreningen Helsinki Pride -yhteisö ry, Regnbågsankan och Sirkus Magenta.

Träffarna med ungdomarna och de unga vuxna är i fri form och styrs av Helsingfors stads ungdomsarbetare tillsammans med frivilliga från föreningen Helsinki Pride -yhteisö ry. Man kan delta i träffarna och kvällsverksamheten såsom det passar en själv, också anonymt.

Kom som du är

I början av träffarna håller vi en kort introduktionsrunda där alla, om man vill, kan berätta om sig själva med några ord. Förutom ett avkopplat umgänge, diskuterar vi t.ex. aktuella frågor, veckans händelser eller teman som intresserar de unga. Hos oss kan man också spela olika spel, som bräd- kort- och nätspel. Vi avslutar kvällen med en känslodiskussion.

Vi lyssnar på dina önskningar

Alla deltagare har möjlighet att framföra sina önskemål om teman och innehållet på träffarna, och om man vill kan man också delta i planeringen och genomförandet av verksamheten.

Träffarna har olika innehåll på basis av deltagarnas önskemål, som att umgås, spela spel, temadiskussioner, filmer, hantverk och matlagning. Vi har också besökare och ordnar verkstäder om olika teman.

Var vi finns

Om du blev intresserad kan du få mer information från ledarna på plats och ställe eller genom att kontakta irishelsinki@gmail.com eller 040 1940 892.

Närmare tidtabeller, teman och platser hittas bäst på IrisHelsinkis Instagram. Vi nås även på Facebook.

Facebook: IrisHelsinki
Instagram:
 @irishelsinki

Ärligt talat