Arnkil, Akseli

46
Arnkil, Akseli
Födelseår: 2007 Postnummer: 00610

Ensisijalla ympäristö, koulutus ja yhdenvertaisuus.

Esittely

Miljön, jämställdhet, utbildning, säkerhet, hälsa. Jag tycker det är mycket viktigt att främja de här frågorna och jag vill att Helsingfors är en så tolerant och säker plats för alla som möjligt och att alla får samma rättigheter oberoende av bakgrunden.

Hobbyer: Klättring

Yhtenäiskoulu

 

Vaalikonevastausten perustelut

Skolorna borde ha fler dagar då det bara serveras vegetarisk kost.
Det är ohälsosamt att äta för mycket kött och kött är inte ens nödvändigt i dieten nuförtiden. Vegetariska dagar främjar elevernas hälsa och lär dem känna vegetarisk mat. Man får ofta lika mycket eller ibland till och med mera protein från vegetabiliskt protein än från kött.

Man borde satsa mer på grupptillhörighet i skolorna.
När gruppens medlemmar grupperas lär de känna varandra bättre, hittar lättare sällskap i gruppen och känner sig tryggare och självsäkrare.

Distansundervisning bör göras till en permanent undervisningsform vid sidan av närundervisning.
Vid distansundervisning kan man lära sig lika mycket som på plats och för en del elever är det en bättre lösning. Eleverna måste få möjlighet till distansundervisning om de så önskar.

Motionsintressen för unga borde vara mindre tävlingsinriktade.
Med många hobbyer är det så att när man aktivt fortsätter att utöva en hobby och utvecklas i den innebär det efter en bestämd punkt att man borde fortsätta hobbyn i tävlingssyfte. Alla vill dock inte tävla. Det borde vara möjligt att utöva en hobby som man vill, även om man inte tävlar.

Helsingfors stad bör erbjuda sommarjobb i första hand till unga som inte ännu har någon arbetserfarenhet.
Om oerfarna inte får sommarjobb förblir de oerfarna, varvid de inte får samma sorts beredskap inför arbetsutövning eller -sökning som de som får sommarjobb på basis av sin erfarenhet. Oerfarna blir aldrig erfarna, om de inte får erfarenhet någonstans.

De offentliga lokalerna i Helsingfors bör fortsätta ha separata toaletter för kvinnor och män.
Könet har inte just någon betydelse i användningen av toalett. Indelning i dam- och herrtoaletter är också en dålig lösning för transkönade, eftersom de sällan hittar en toalett som motsvarar deras eget kön. Jag bestrider dock inte att en sådan lösning inte också skulle ha nackdelar.

Helsingfors borde införa avgiftsfri kollektivtrafik för alla under 18 år.
Avgiftsfri kollektivtrafik skulle ge alla samma möjlighet att resa, oavsett förmögenhet eller bostadsområde. Förverkligandet av det skulle naturligtvis kosta staten en hel del, men det lönar sig att betala för beslut, som gör oss jämlika

Det skulle vara bättre om det inte fanns elsparkcyklar i Helsingfors.
Fastän elsparkcyklar är praktiska finns det många risker förknippade med dem. Elsparkcyklarkan användas när man är påverkad av alkohol eller andra rusmedel, även om de är ganska snabba fordon som ofta är svåra att behärska. Användningen av dem är ofta också ganska oansvarsfull.

Det är viktigare att ungdomsrådets medlemmar förverkligar sina egna mål än att de kompromissar.
Ungdomsrådets kandidater har så olika åsikter att de är tvungna att kompromissa för att kunna fatta ordentliga beslut. Det är osannolikt att någon får igenom sitt eget mål precis som det ursprungligen var. Man måste diskutera saker och komma överens om en gemensam lösning.

Vilka teman vill du att ungdomsrådet särskilt ska fokusera på? Välj de tre teman som är viktigast för dig.
Klimatförändringen och naturskydd, Jämlikhet och jämställdhet, Skolor och undervisning:
Klimatet/miljöfrågor är viktiga, eftersom klimatförändringen är ett stort problem och man inte längre kan vänta med klimatåtgärder. När man främjar utbildningsärenden och jämlikhet främjar man samtidigt också säkerhet och möjligen hälsa, och de är mycket viktiga faktorer i unga människors liv.

Ärligt talat