Scuoppo, Sara

80
Scuoppo, Sara
Födelseår: 2007 Postnummer: 00220

Äänestä koska voit!

Presentation

Tjäna:) Jag är en flicka från Busholmen som spelar basketboll och som vill påverka trivseln i skolorna så att det inte längre skulle kännas tungt att studera utan att det i stället skulle vara roligt och trevligt för alla. I stället för att göra bara uppgifter skulle det vara trevligare, men ändå lika effektiv, om eleverna skulle få spela till exempel Kahoot eller Quizlett på lektionerna oftare än nu. Jag hoppas också att det skulle vara möjligt att själv bestämma om man utför en essä eller ett prov. Utförande av essäer skulle möjliggöra det att eleverna inte skulle ha så mycket stress på grund av prov och med detta kunde man lära sig att studera självständigt.

Hobbyer: Jag spelar basketboll i 1:a divisionen i U-16-serien i Topola i Drumsö och därtill är jag en del av vårt RPC-lag.

Jätkäsaaren peruskoulu

Motiveringar för svaren i valkompassen

Skolorna borde ha fler dagar då det bara serveras vegetarisk kost.
Jag tycker inte att skolorna borde ha fler dagar med bara vegetarisk mat, eftersom jag tror att det bara ökar matsvinnet för att många unga avskyr den vegetariska maten.

Man borde satsa mer på grupptillhörighet i skolorna.
Det är bra att satsa mer på gruppbildningen i skolorna eftersom man på det sättet kan få nya vänner i skolan och också minska mobbningen.

Distansundervisning bör göras till en permanent undervisningsform vid sidan av närundervisning.
Det skulle vara bra att etablera distansundervisningen som ett bestående undervisningssätt vid sidan av närundervisningen, på det sättet blir inte elever som är sjuka eller på resa efter i den undervisning som ges i skolan.

Motionsintressen för unga borde vara mindre tävlingsinriktade.
Jag tycker inte att tävlingsinriktningen i de ungas idrottshobbyer borde minskas, däremot borde det finnas fler idrottshobbyer där man inte tävlar, för då får alla en möjlighet att välja en sådan hobbyform som de vill ha.

Helsingfors stad bör erbjuda sommarjobb i första hand till unga som inte ännu har någon arbetserfarenhet.
Jag tycker att alla unga borde ges en möjlighet att få sommarjobb och på det sättet få arbetserfarenhet, därför borde man i första hand erbjuda sommarjobb till unga som inte ännu har erfarenhet.

De offentliga lokalerna i Helsingfors bör fortsätta ha separata toaletter för kvinnor och män.
Jag tycker det skulle vara bra om toaletterna var indelade för kvinnor och män och att det också fanns könsneutrala toaletter för alla.

Helsingfors borde införa avgiftsfri kollektivtrafik för alla under 18 år.
Jag tycker att kollektivtrafiken borde vara gratis för under 18-åringar, eftersom alla ungas föräldrar inte nödvändigtvis betalar för de ungas resor och då kan det bli svårt att t.ex. träffa kompisar som bor långt borta.

Det skulle vara bättre om det inte fanns elsparkcykl ar i Helsingfors.
Jag tycker inte att elskotrarna ska tas bort.

Det är viktigare att ungdomsrådets medlemmar förverkligar sina egna mål än att de kompromissar.
Jag tycker att kompromisser är viktiga med tanke på gruppens funktion och det är alltid bra att se på saker från många olika perspektiv för på det sättet når man en bra lösning.

Vilka teman vill du att ungdomsrådet särskilt ska fokusera på? Välj de tre teman som är viktigast för dig.
Jag tycker att ungas röst borde beaktas bättre och därför anser jag att det är viktigt att man tänker på de ungas möjligheter att påverka. Bristen på jämställdhet är en sak man märker t.ex. i skolgymnastiken, eftersom pojkarna får spela fotboll medan flickorna måste dansa. Psykiska problem är numera vanliga hos många unga, och jag hoppas att det här börjar ändras.

Ärligt talat