Hälsokunskap: På kartan om cannabis (årskurs 7)

Kära lärare i hälsokunskap, har du tänkt på varifrån du skulle kunna få hjälp med att diskutera ämnet cannabis med eleverna så att det skulle vara intressant både för dig och för eleverna?

Om du svarade ja på frågan, erbjuder vi dig lättanvända och mångsidiga material På kartan om cannabis för lektioner i hälsokunskap. Enligt åldersnivå är materialet avsett för undervisning för elever i årskurs 7.

Material och anvisningar för lärare

Materialet innehåller lagkunskap, information om cannabis och dess verkningar, en Kahoot-frågesport, grupparbeten och en hemuppgift.

Lektion: längden på den interaktiva lektionen är 45, 75 eller 90 minuter enligt val.

Lektionen kan användas för att påverka ungas inställningar, ge information baserad på forskningsdata och genomföra intressanta diskussioner. Materialet anknyter till läroplanen för den grundläggande utbildningen samt till undervisningen i hälsokunskap för sjundeklassare.

Materialet har sammanställts av Klaari-koordinatorerna Eija Krogerus och Elisa Prepula i samarbete med läraren i hälsokunskap Heli Nieminen 2018. Materialet har uppdaterats 11/2020. Vi önskar dig och dina elever givande och intressanta lektioner i På kartan om cannabis!

Ärligt talat