Kaksi joulutonttua pitää toisiaan kädestä
  • kulturevenemang
Sön 05.12.2021, på 12:00 - 19:00

Julfestevenemang med teater och julworkshoppar

Kom och njut av trevliga pysselworkshoppar och en rolig teaterpjäs
Munkkiniemen nuorisotalo, Rievägen 22, Helsingfors
Avgiftsfri

Beskrivning

Kom och njut av trevliga pysselworkshoppar och en rolig teaterpjäs med namnet: Kadonneen lankakerän arvoitus. En fantastisk cirkusworkshop där du kan öva på cirkuskonster under ledning av proffs och i början av kvällen uppträder recitationskonstnären Eero Ojala med föreställningen Äkkivääriä flamingon sääriä, som består av underhållande dikter för barn. Ta med en liten slant till glögg och jultårtor.

Trevliga pysselstationer och dessutom trevligt program under dagen. Presentation av programmet nedan. 

– Neo ger sig av på en resa i en fantasivärld för att ta reda på svaret på en fråga som han funderar på – vad ska han bli när han blir stor. Först måste han dock hjälpa sin vän Korvapuusti. Kompisarna träffar de mest intressanta personer. Till sist stöter de även på den elaka doktorn Tohtori Höpönpöpönpömppä och doktorns hantlangare Kalle Kantelupukki. Skulle de kunna ha någon del i Korvapuustis problem? Ge dig iväg för att utforska fantasivärlden med vännerna och hjälp dem att hitta svar på problemen! Arbetsgruppens medlemmar: Virpi Valkeinen, Valtteri Rossi, Janette Hirvonen och Aapeli Hämäläinen. 

– Äkkivääriä flamingon sääriä är en produktion av Suomen Lausujain Liitto och har producerats av Eero Ojala och Jussi Lankoski, som tillhör de främsta recitatörerna i landet. Föreställningen hade premiär redan 2018 och har därefter turnerat i bl.a. daghem, bibliotek och kulturhus. Våren 2021 gav föreställningen Ojala en andra plats i en nationell monologtävling, där han bara var en poäng ifrån det vinnande uppträdandet. Föreställningen har sammanställts utifrån Laura Ruohonens barndiktböcker Allakkapullakka, Yökyöpelit och Tippukivitapaus och är ett sprudlande glatt ode till vänskap, skoj, upprorsanda och kulinarism. 

– I Sirkus Magentas roliga och involverande cirkusworkshop kan du prova på olika jonglerings- och balansredskap samt göra konster på egen hand och tillsammans med en kompis. Det är även roligt att prova på cirkus tillsammans med hela familjen. Workshoppen passar personer i alla åldrar och inga förkunskaper behövs. Kom med på cirkus!

Datum och tid
Sön 05.12.2021, på 12:00 - 19:00
Plats
Munkkiniemen nuorisotalo
Rievägen 22
Munksnäs
Helsingfors
Öppna kartan Opens in new tab
Annan information
Ärligt talat