Vi önskar alla ett trevligt jullov! 

Många ungdomsgårdar har öppet under jullovet. Ungdomsgården Luuppi i Gårdsbacka välkomnar ungdomar även under julhelgerna 24.12–26.12 kl. 15–21.30. 

På nyårsaftonen patrullerar ungdomsarbetet runt om i staden, på köpcentrum och stationer.  Ungdomsarbetet börjar patrullera på eftermiddagen och fortsätter att patrullera så länge som ungdomar rör sig ute. Ungdomsledarna träffar ungdomar, frågar hur de mår, ger råd och hänvisar vid behov till hjälp.  

Vi vill påminna om säkerheten särskilt vad gäller användning av fyrverkeripjäser. Våra ungdomsledare har upptäckt farliga situationer där man till och med har skjutit fyrverkeripjäser mot andra människor. Även om många ser fram emot nyårsaftonen för att festa, är det viktigt att komma ihåg att missbruk av fyrverkeripjäser kan medföra farliga situationer. För att använda fyrverkeripjäser ska man vara minst 18 år. Det är förbjudet att köpa fyrverkeripjäser till minderåriga eller minderåriga skjuter fyrverkeripjäser. Vuxna har alltid ansvar för behandling av fyrverkeripjäser. 

Ungdomar, ta hand om varandra och när ni träffar ungdomsledare, tveka inte att prata med dem. Föräldrar, var medvetna om var era ungdomar rör sig och ge dem anvisningar om hur man festar säkert och tryggt.  

Ärligt talat