Publiceringen av den fjärde produktionssäsongen av  Yrkespodcasten börjar 2.10.2023 

Avsnitten av den fjärde säsongen av Yrkespodcasten kommer att publiceras under de två första veckorna i oktober. Säsongen innehåller 12 avsnitt och bland annat en veganaktivist, en skolcoach, en Only Fans-innehållsproducent och en bromsmästare får berätta om sitt arbete. 

I Yrkespodcasten intervjuas experter från olika yrken och vi går djupare in på vilken utbildningsbakgrund eller kompetens som behövs för yrkena. Den fjärde säsongens yrken i publiceringsordning, är bartender, skolcoach, modell, bilförsäljare, evenemangsproducent, veganaktivist, skådespelare, psykoterapeut, IKT-ingenjör, barnboksförfattare, Only Fans-innehållsproducent och bromsmästare. Publiceringsdagar är måndag och fredag. Tre avsnitt släpps båda varje publiceringsdag.  

Om man tänker på metroförarens yrke får man inte egentligen någon riktig information om det någonstans.

Metroförare Susanna Pihkala, Making of Yrkespodcasten (2022)

Yrken som finns med i yrkespodden är eftertraktade av unga och syftet är att inspirera och ge information om olika yrken. De genomsnittligt halvtimmeslånga avsnitten lämpar sig för att lyssna på till exempel under en bussresa eller en studievägledningsklass. 

Yrkespodcasten startade 2020, då Levande yrkesbiblioteket inte kunde organiseras på grund av coronaviruset. Syftet med Yrkespodcasten är att ge unga lättillgänglig och högkvalitativ information om olika yrken och utbildningsvägar. Målgruppen är ungdomar på väg till andra stadiet, men de professionella berättelserna kommer säkert också att intressera andra branschbytare eller de som funderar på sina egna karriärval. Yrkespodcasten har producerats av Signaalimedia i samarbete med ungdomsledare från Östra centrum, södra Helsingfors samt miljöverksamheten. Signaalimedia är Helsingfors stads medieverksamhet för ungdomar. 

Mer information: 

Eevi Savolainen 
Medieproducent 
040-6427544 
eevi.savolainen@hel.fi 

Viet Tan Vuong 
Ungdomsledare 
040 6815728 
viet.vuong@hel.fi 

Ungdomsgårdar som förknippas med artikeln

Nyckelord

Ärligt talat