På ungas höstlov finns det mycket att göra till och med varje dag

Höstlovsveckan i Helsingfors erbjuder mycket att göra. Det ska inte vara tråkigt för det finns över 40 olika sätt att fira höstlovet. Största delen av höstlovsutbudet är avgiftsfritt och även de avgiftsbelagda upplevelserna är förmånliga.

Äventyrslystna kan testa sina kunskaper i rymningsspelet Prison Island där det lönar sig mycket att vara finurlig och samarbetsvillig. De som längtar efter spänning kan prova ett rymningsspel som ungdomarna har planerat och där man tävlar mot tiden på Gamlas ungdomsgård.

På en utflykt till Sea Life får du bekanta dig med sjöns mirakel och i Högholmen kan du bekanta dig med över 150 djurarter. De som längtar efter motionsglädje kan gå till trampolinparken för att höja pulsen och djurvänner kan rikta sig mot husdjurlägret i Valkeakoski eller Fallkulla husdjursgård för att sköta djur och ha roligt.

Kolme nuorta kävelee Haagan Rodopuistossa aidattua polkua pitkin

Cledos framträder på Tiivistämö på fredagen!

Cledos är en av de intressantaste artisterna på 2020-talet. Cledos unika sound, personlig stil och självsäker karisma har lett till att Cledos är en av de populäraste artisterna och stilartspionjärerna inom det finska rap-fältet.

Cledos, som är känd för sitt energiska uppträdande och till exempel låtarna TÄN KAA och KYSYMYS, publicerade sitt debutalbum CEISSI och en kortfilm med samma namn i augusti 2021. Albumet nådde första platsen på albumlistan och passerade platinagränsen. Genom den stiliga kortfilmen kom albumet populärt och helheten gav artisten en kandidatur i kategorin Årets artist i Emma Gaala. Cledos har ett gratis framträdande på Tiivistämö kl. 18 fredagen 23.10.!

Verkstäder och konst

På Åggelby ungdomshus ordnas regnbågsbelagt sysslande, som målande i verkstaden för akryl- och akvarellmålning och matlagning med regnbågsfärger. I ljusverkstaden på Gamlasgården kan du planera tillsammans med andra ungdomar ett verk som belyser årets mörkaste tid och som ska sättas fram på Cittertorget.

Det ska också finnas spänning på Kallviks ungdomsgård där du får se eldcirkus och prova att snurra eld. På kursen Odes Studioanordningar i kontroll provas och studeras nya saker med musik och på Tiivistämös dj-kurs får du kunskaper till mixning, scratching och juggling.

Nuori tyttö kiipeilee kiipelyseinällä

Sport, tävling och trevliga sysslor

Det saknas inte heller glädje med sysslandet i evenemanget Action Day Savela på Rönnbacka ungdomspark. Ungdomar har planerat och genomfört evenemangsdagen som erbjuder olika slags trevliga sysslor som bubbelfotboll, ansiktsmålning, pingis, fånga flaggan, hoppslott och det finns till och med en trollkonstnär på plats för att ge lite trolldom till dagen. Den nya idrottshallen i Malmgård erbjuder ett stort utbud av olika hobbyer från dansspel till bågskytte.

Filmkväll med popcorn eller rock och buller

På Månsasgården firas drömmarnas höstlov alltid från måndag till fredag. Det ordnas till exempel en lättsam filmkväll utan att glömma bort popcorn samt rock och buller då bandkvällen sätts i gång.

Detta och allt annat trevligt finns på höstlovet. Bekanta dig med programutbudet och hitta din egen grej!

Nuori pitää konsolin ohjainta

Nyckelord

Ärligt talat