Sök till det multikonstnärliga evenemanget – Yeboyah och Mikko Von Hertzen i juryn

Det multikonstnärliga evenemanget för unga, Nuori Kulttuuri On Air, arrangeras i maj 2022 på olika håll i Finland. Evenemanget firar ungas konstintressen och för samman konstutövare. Du kan delta i huvudstadsregionens evenemang på Tiivistämö i Södervik lördagen den 7 maj 2022.

Kommer du ihåg festivalen Loiste? Loiste ersätts nu med evenemanget Nuori Kulttuuri On Air, som du kan delta i genom att spela in ett videoinslag om din egen konstart och skicka den till videogranskningen. On Air-evenemanget består av sex satellitevenemang och dagen kulminerar i en livesändning från Tammerfors.

Satellitevenemangen är livesändningar med egna uttryck i olika städer. Nästa år är städerna Helsingfors, Tammerfors, Rovaniemi, Uleåborg, S:t Michel och Enare. Satellit hänvisar till det sätt på vilket alla evenemangsstäderna runt om i landet slutligen förenas via livestream till en firande helhet under en livesändning på ett par timmar som sänds från Tammerforshuset.

Det utlovas konstuppvisningar samt berättelser och företeelser från konstintressenas kulisser. Under livesändningen utses även videogranskningens favoritverk, så det här vill du inte missa!

Nuoret naamioissa lavalla

Skicka in videoansökan i februari 2022

Du kan söka till evenemangets videogranskning genom att spela in en video om ditt konstintresse. Videon kan representera vilken konstart som helst, så länge den är gjord med rörliga bilder och i enlighet med reglerna. Det viktigaste i videon är innehållet, inte kvaliteten, så du kan ansöka med låg tröskel. Ansökningstiden till videogranskningen är 1.2–18.2.2022.

Granskningens verk kommer också att läggas upp på Digistage som öppnas efter ansökan. På Digistage får publiken rösta på sin favorit, som koras i Tammerfors livesändning på lördagskvällen.

Yeboyah och Mikko Von Hertzen i expertjuryn

Alla verk som är med i granskningen ses av en expertjury, som ger verken respons. Visningen kan även väljas med i satellitevenemanget Nuori Kulttuuri On Air som ordnas den 7 maj 2022 i Helsingfors. I Helsingfors expertjury deltar bland annat artisterna Yeboyah (Rebekka Kuukka) och Mikko Von Hertzen.

Läs mer om evenemanget och ansökningsanvisningarna för videogranskningen!

Fotografier: Helsingfors stad

Nyckelord

Ärligt talat