Klubben GameDev

Är du intresserad av att utveckla spel? Är du 15–25 år, kreativ och intresserad av att lära dig något nytt? Vill du bekanta dig med andra likasinnade och utveckla spel, från PC-spel eller mobiltelefonsspel till kort- eller bordsspel? Kom med i klubben GameDev på torsdagar!

Demoreel 2021

För vem?

GameDev Club är avsedd för både nya och mer erfarna unga som är intresserade av att utveckla spel. I klubben lär du dig grunderna till att skapa spel, eller förbättrar dina kunskaper i en uppmuntrande omgivning. Man kan komma med som kodare, konstnär, ljuddesigner, skrivare eller i många olika roller. Eftersom spelen skapas i små grupper, förbättrar man samtidigt sina utvecklarfärdigheter och bekantar sig med andra som är intresserade av samma saker.

Vad händer på klubben?

Klubben leds av klubbens handledare och frivilliga veteraner inom spelutveckling, men de egentliga spelen skapas i klubbmedlemmarnas egna små grupper, utgående från deras egna idéer. Det krävs ingen tidigare erfarenhet, även om det alltid är bra att ha datorfärdigheter och erfarenhet av spel – det viktigaste är dock ens egen motivation och iver. Under klubben lär du dig precis de saker du själv är intresserad av.

Utöver de egentliga klubbkvällarna ordnar klubben också spelkvällar, game jams, studiobesök, workshops och Fireside-kvällar, där man diskuterar teman kring spelutveckling – man kan delta i dessa enligt eget intresse.

Vad är stämningen?

Under klubben tar vi det lugnt, och varje medlem får själv välja en aktivitetsnivå som passar hen. Det viktigaste är önskan att skapa, att ha roligt och att man tar de andra klubbmedlemmarna i beaktande.

Var och när?

Klubben samlas torsdagar i Spelhuset Sture. Spelhuset Sture finns i Fredriksbergs kontorslokal, på Maskinverkstadsgränden 1. Under klubben talar man både finska och engelska.

Liksom i all Stures verksamheten iakttar man principerna för ett tryggt utrymme under klubben.

Hur kan jag delta?

Man kan komma med i klubben genom att skicka e-post till adressen gamedevklubi@gmail.com. Nämn åtminstone följande saker:

  • Har du redan utvecklat spel, eller börjar du helt från början?
  • Finns det något visst område av spelutveckling du är särskilt intresserad av?

Handledaren svarar på ditt meddelande och kommer överens om en träff, under vilken ni planerar hur du vill delta i klubbens verksamhet. Innan du skickar meddelandet lönar det sig att också bekanta sig med GameDev-klubbens allmänna info!

Demoreel 2020

Ärligt talat