Skwarek, Benjamin

67
Skwarek, Benjamin
Födelseår: 2005 Postnummer: 00700

Benkku näkee, kuulee ja toimii!

Presentation

Hej! Jag ställde upp i valet för jag vill bygga ett bättre fungerande, friare och ekologiskare Helsingfors. Staden ska erbjuda alla stadsbor bra och jämställda möjligheter förverkliga sig själv och sina drömmar. De ungas möjligheter till ett bra liv och en bra framtid måste tryggas. kultur och natur har alltid legat mig nära. Vi är de unga, vi är framtiden!

Hobbyer: Bildkonst, fotografering, funderingar

 

Motiveringar för svaren i valkompassen

Skolorna borde ha fler dagar då det bara serveras vegetarisk kost.
Vegetarisk mat är mer ekologisk och man ska satsa på det. De vegetariska dagarna har ändå börjat motverka sig själva i vissa skolor genom att matsvinnet har ökat. Jag tycker att man borde satsa mer på den vegetariska matens kvalitet och den borde serveras som ett fullvärdigt alternativ med kötträtterna.

Man borde satsa mer på grupptillhörighet i skolorna.
Även om gruppbildningarna har skett mycket bra i min skola, så är det inte så överallt. Gruppbildningen har en nyckelroll i ökandet av trivseln och förebyggandet av mobbning, så den måste tas på allvar och man ska satsa på den.

Distansundervisning bör göras till en permanent undervisningsform vid sidan av närundervisning.
Det finns också goda sidor med distansundervisning, men jag tycker att man alltid ska överväga från fall till fall om det ska införas. På det sättet kunde man klart utöka kursutbudet, men det borde vara frivilligt att använda och skolorna borde själva få besluta om saken. Distansundervisning borde alltså inte vara den normala undervisningsformen.

Motionsintressen för unga borde vara mindre tävlingsinriktade.
Så vitt jag vet erbjuder föreningarna redan grupper på olika nivåer där tävlingsinriktningen varierar från krävande till lättsam. Många unga gillar utmaningar, och jag tror inte riktigt att staden har behörighet att bestämma om det. Som finansiär kan staden kräva att föreningarna satsar på lättsammare spelgrupper och på att upprätthålla en god stämning.

Helsingfors stad bör erbjuda sommarjobb i första hand till unga som inte ännu har någon arbetserfarenhet.
Jag är delvis av samma åsikt med påståendet. Staden ska erbjuda arbetserfarenhet åt dem som inte har mycket sådan, men bristen på arbetserfarenhet får inte i första hand vara den avgörande faktorn. I besluten ska man framför allt betona den ungas lämplighet för arbetsuppgiften. Den nuvarande modellen är bra, men det här kunde betonas lite mer.

De offentliga lokalerna i Helsingfors bör fortsätta ha separata toaletter för kvinnor och män.
I nya byggprojekt och i samband med renoveringar tycker jag att man kunde införa könsneutrala toaletter vid sidan av de ”vanliga”, men jag tycker inte det är praktiskt att slopa de könsindelade toaletterna. Gemensamma toaletter skulle öka köerna, och då tjänar det inte helheten. Diskriminering eller osakligt bemötande på toaletter ska inte accepteras.

Helsingfors borde införa avgiftsfri kollektivtrafik för alla under 18 år.
Det är en bra idé. I och med grundskolereformen är kollektivtrafiken redan gratis för en stor del av skoleleverna (många vet inte detta, eller kan inte söka ersättningar), så att övergå till avgiftsfrihet skulle underlätta allas liv och helt enkelt minska den onödiga byråkratin.

Det skulle vara bättre om det inte fanns elsparkcykl ar i Helsingfors.
Elskotrarna orsakar farliga situationer i trafiken, minskar tillgängligheten och förstör stadsmiljön. Nackdelarna är klart fler än fördelarna.

Det är viktigare att ungdomsrådets medlemmar förverkligar sina egna mål än att de kompromissar.
Man måste kompromissa i politiken, men utgångspunkten ska inte vara att kompromissa. En för stor kompromissvilja leder ofta till dåliga beslut som inte egentligen gynnar någon. Att föra fram sin egen agenda får ändå inte vara ett för stort hinder för att fatta beslut. Man kommer till rådet för att fatta beslut.

Vilka teman vill du att ungdomsrådet särskilt ska fokusera på? Välj de tre teman som är viktigast för dig.
Skolor och undervisning. Konst och kultur. Stadsmiljö och trafik.
1. Man måste satsa på stadsmiljöns funktion och på ekologi. Vi bor alla i stadsmiljön och dess trivsamhet påverkar vårt välbefinnande.
2. Staden ska ge fria händer och stöda olika initiativ, i synnerhet om de kommer från unga.
3. Satsingar på utbildning betalar sig alltid tillbaka. Den skada som coronan orsakat måste skötas.”

Ärligt talat