Räävi, Iida

40
Räävi, Iida
Födelseår: 2006 Postnummer: 00350

Asiani tulee suoraan sydämestä, niin sopu ja ymmärryskin!

Presentation

Jag deltar i ungdomsrådsvalet för jag brinner för att påverka i stadens gemensamma beslut. Jag har starka åsikter i många frågor och jag strävar efter att se saker från olika perspektiv. Det finns mycket att utveckla i Helsingfors som de unga har färska åsikter och idéer om. Den nutida jämställdheten och mångkulturen, beaktande av dessa i vår miljö är ett utvecklingsobjekt. Klimatförändringen, undervisning och psykiska problem är viktiga i det urbana livet tycker jag. Konsten har också lidit under coronatiden. Det finns också många obesvarade frågor om stadsmiljön på grund av byggnadsboomen.

Hobbyer: Musiken är en av mina viktigaste hobbyer. Jag spelar fiol och jag sjunger och dansar. Under fritiden läser jag allt möjligt och jag målar också om jag hinner. Skogsutfärder är avkopplande mitt under stress!

Kruununhaan yläaste

 

Motiveringar för svaren i valkompassen

Skolorna borde ha fler dagar då det bara serveras vegetarisk kost.
Den nuvarande köttproduktionen gör det möjligt att äta kött dagligen, på bekostnad av djurens och naturens rättigheter förstås. Om man skulle äta rött kött och kyckling mer sällan skulle man beakta de etiska och miljövänliga sidorna i produktionen. I skolorna kan detta främjas genom att minska på kötträtter.

Man borde satsa mer på grupptillhörighet i skolorna.
Absolut! Stödet från gruppen och en accepterande och avslappnad stämning är för många en av livets grundpelare, och om den är i skick löper livet också annars. Fast det är de unga som mest påverkar gruppanpassningen kan skolan påverka mycket genom att ordna gemensamma kampanjer och evenemang. En atmosfär där olikheter godkänns

Distansundervisning bör göras till en permanent undervisningsform vid sidan av närundervisning.
Inom distansundervisning blir samarbete, att diskutera ansikte mot ansikte och grupparbetsfärdigheter som är viktiga färdigheter i framtiden i skymundan. Om det här skulle bli grundläggande pedagogik skulle många även med mindre bli utanför gruppen. Undervisningen skulle också vara oklar. Om man är sjuk skulle det ändå vara okej med distansundervisnin.

Motionsintressen för unga borde vara mindre tävlingsinriktade.
Att hobbyerna är tävlingsinriktade gör att många slutar när de eftersträvade målen blir för höga. Å andra sidan sporrar tävlingsanda och förbättrar ofta gruppandan. De unga måste få gå sina egna vägar, fatta egna beslut och ta hand om sin hälsa. En mer avslappnad atmosfär skulle främja dessa förutsättningar.

Helsingfors stad bör erbjuda sommarjobb i första hand till unga som inte ännu har någon arbetserfarenhet.
Då man sommarjobbar lär man sig mycket om arbetslivet. Det är viktigt med tanke på det framtida arbetslivet. Om staden vid sökningen skulle beakta bristen på arbetserfarenhet skulle fler ungdomar få prova på arbetslivet. För erfarna ungdomar är det också lättare att få jobb inom privata företag.

De offentliga lokalerna i Helsingfors bör fortsätta ha separata toaletter för kvinnor och män.
Från och med nu skulle man i offentliga lokaler kunna bygga gemensamma toaletter, och ta alla kön i beaktande. Detta kräver emellertid renlighet och samma utrustning i alla toaletter. Kvinnor och flickor kan känna sig obekväma i offentliga toaletter då de har mens. Man ska alltså respektera andras intimitet.

Helsingfors borde införa avgiftsfri kollektivtrafik för alla under 18 år.
Fast staden skulle få mindre inkomster genom kollektivtrafikens gratisstöd ökar användningen av kollektivtrafiken på lång sikt, och ersätter kundbristen som orsakats av corona. Det blir enklare då man inte behöver betala. De unga kan röra sig mer självständigt och rör sig mer. Privatbilism lönar sig inte.

Det skulle vara bättre om det inte fanns elsparkcykl ar i Helsingfors.
I och för sig är elsparkcyklar smidiga om de används rätt och begränsningarna följs. Det nuvarande systemet och begränsningarna är oklara. Om sparkcyklarna inte tas ur bruk borde hastigheterna sänkas. Gemensamma parkeringsplatser till exempel bredvid cyklar skulle också minska missbruket.

Det är viktigare att ungdomsrådets medlemmar förverkligar sina egna mål än att de kompromissar.
Mitt slutliga mål är alltid att nå en kompromiss, men då jag debatterar för jag fram mina egna ståndpunkter och ger inte lätt efter. De andra lyssnar bättre om man lyssnar på dem. Det blir ingen ändring utan en stark åsikt, men den slutliga enigheten uppnås som summan av starka åsikter.

Vilka teman vill du att ungdomsrådet särskilt ska fokusera på? Välj de tre teman som är viktigast för dig.
Jag tycker att jämställdhet och likvärdighet aldrig får bli i bakgrunden. Det är alltid ett aktuellt tema i en växande stad. Till en del berör det här skolan och undervisningen. Undervisningen genomgår en stor omvälvning, och de ungas åsikter borde verkligen beaktas. Man borde fundera på konstens ställning mer på grund av coronan.

 

Ärligt talat