Kiattrakoolchai, August

22
Kiattrakoolchai, August
Födelseår: 2004 Postnummer: 00940

Never stop the madness!

Presentation

Jag är 17 år och går i gymnasiet och jag är ungdomsrådets före detta ordförande. Jag ställer upp för jag vill främja möjligheterna att påverka bland de unga i Helsingfors och fortsätta mitt arbete för alla helsingforsungas bästa. Jag vill göra Helsingfors till en bättre stad för oss unga. Eftersom jag själv är ung i Helsingfors känns det viktigt att i ungdomsrådet få påverka i frågor som är viktia för unga. I tiden efter krisen är det särskilt viktigt att bland annat få utveckla gemenskapsverksamheten och förbättra de ungas välmående i Helsingfors. Vi gör det här tillsammans!

Hobbyer: Upp till äventyr

Ressun lukio

Motiveringar för svaren i valkompassen

Skolorna borde ha fler dagar då det bara serveras vegetarisk kost.
Enligt forskningen förebygger vegetarisk kost olika sjukdomar. Genom att öka antalet dagar med vegetarisk kost kan man vägleda barn och ungdomars kostvanor i en hälsosammare riktning. Samtidigt finns det däremot orsak att utveckla den vegetariska matens kvalitet och utreda möjligheten att öka andelen miljövänligare villebråd för de återstående kötträtterna.

Man borde satsa mer på grupptillhörighet i skolorna.
Grupptillhörighet är speciellt viktigt för studerande när man övergår från ett skolstadium till ett annat. Man får kraft och kamratstöd av en fungerande grupp. Grupptillhörighet bland studerande möjliggör en god atmosfär, känsla av förtroende och en fungerande växelverkan mellan medlemmarna i gruppen.

Distansundervisning bör göras till en permanent undervisningsform vid sidan av närundervisning.
Jag anser att närundervisning är smidigare och innehåller mer växelverkan. Vid närundervisning kan man dessutom säkerställa att ingen lämnar efter. Jag understöder inte distansundervisning i grundundervisningen. På andra stadiet och i stadens gymnasier har emellertid distanskurser och webbkurser fungerat bra, och jag understöder dessa som ett alternativ till närundervisning. Studerande bör ha möjlighet att välja.

Motionsintressen för unga borde vara mindre tävlingsinriktade.
Jag tycker att ett motionsintresse däremot ska erbjudas till de som vill, och tävlingsinriktning borde inte minskas för dem. Snarare borde staden och de aktörer som erbjuder motionsintressen ordna mer hobbyverksamhet med låg tröskel som har mindre tävlingsinriktning eller ingen tävlingsinrikting alls för att lösa problemet.

Helsingfors stad bör erbjuda sommarjobb i första hand till unga som inte ännu har någon arbetserfarenhet.
Staden borde pröva att favorisera personer utan arbetserfarenhet vid rekrytering till vissa sommararbetsuppgifter. Jag anser att det trots allt inte får vara en prioritet för staden, eftersom staden redan erbjuder alla niondeklassare en sommarsedel. Med sommarsedeln kan man lätta hitta den första arbetserfarenheten. Staden borde koncentrera sig på att öka kännedomen om sommarsedeln.

De offentliga lokalerna i Helsingfors bör fortsätta ha separata toaletter för kvinnor och män.
De som är osäkra på sin könsidentitet och sitt könsuttryck eller ickebinära personer borde inte bli tvungna att fundera mellan två toaletter. Unisextoaletter torde inte vara en olägenhet för binära personer.

Helsingfors borde införa avgiftsfri kollektivtrafik för alla under 18 år.
”Någon sak kan vara avgiftsfri, men inget är någonsin gratis.” Även avgiftsfri kollektivtrafik måste slutligen finansieras genom att minska tjänstens kvalitet, varvid man måste pruta på bussturer eller spara på städning eller med skattemedel som medför att beskattningen skärps.

Det skulle vara bättre om det inte fanns elsparkcyklar i Helsingfors.
Elsparkcyklarnas säkerhet är ett problem. Jag anser att säkerheten hellre borde ökas genom att utveckla lösningar som förbättrar säkerheten i stället för att ta bort elsparkcyklarna. Att avlägsna problemet i stället för att lösa det är inte en särskilt hållbar lösning på något slag av problem.

Det är viktigare att ungdomsrådets medlemmar förverkligar sina egna mål än att de kompromissar.
Kompromiss är en central del av varje beslutsfattande. Att kompromissa är en viktig del av ungdomsrådets påverkan. Enskilda medlemmars mål representerar aldrig alla ungdomars vilja. Genom att beakta så många åsikter som möjligt och med gemensamma kompromisser kan man uppnå den bästa lösningen för ungdomar i Helsingfors.

Vilka teman vill du att ungdomsrådet särskilt ska fokusera på? Välj de tre teman som är viktigast för dig.
Ungdomsrådet bör fokusera på saker som är väsentliga för ungdomar, som skolor och undervisning samt likvärdighet och jämlikhet. De andra frågorna är också viktiga och får inte glömmas. Vi genomför arbete av ungdomar för ungdomar. Jag kommer själv att se till det.

 

Ärligt talat