sweatmaster
  • konserter (framträdanden)
Fre 07.10.2022, på 20:00 - 23:45

Sweatmaster, Kiss Disease, The Pistones

Sweatmaster kommer till Helsingfors efter mer än tio år
Tiivistämö, Sörnäs strandväg 22 / Kaasutehtaankatu 1, Helsingfors
22€ + leveransavgift + garderobsavgift €3

Beskrivning

I år kommer julen tidigt för rockälskare i Helsingfors, eftersom Sweatmaster, som i somras gjorde en efterlängtad comeback, äntligen har en spelning innanför Ring III i Söderviks Tiivistämö, fredagen den 7 oktober.

Sweatmaster, som har sina rötter i Finlands Åbo, var ursprungligen aktiv 1999–2011 och blev känd för den stora allmänheten på den tiden när skandinavisk action rock och nyckelkedjor var det hetaste heta. Under sin aktiva karriär var Sweatmaster vid sidan av The Flaming Sideburns en av de ljusstarkaste kronjuvelerna i finländsk rock och fick en mängd lyssnare både i Finland och utomlands. Förutom i lokala spellokaler turnerade och rönte Sweatmaster framgångar i Tyskland, Nederländerna, Belgien, England, Sverige, Danmark, Norge, Spanien, Schweiz, Frankrike och Ryssland med mera.

Utöver inhemska och internationella fans har Sweatmaster alltid varit mycket populär hos musikkritiker. De första tre av bandets fyra skivor – Sharp Cut (2002), Tom Tom Bullet (2005), Animal (2007) och Dig Up The Knife (2010) – valdes till årets bästa inhemska skiva i den finska rockpressen. Dessutom steg bandets alla album, med undantag för debutalbumet, upp på försäljningslistorna i sin tid.

Nu är det dags att samlas för att se, lyssna på och njuta av Sweatmaster live efter en lång paus. Det utlovas bloddrypande hård musicering när makttrion med Sasu Mykkänen, Matti Kallio och Mikko Luukko kommer till Helsingfors för första gången på mer än tio år. Minns du fortfarande introt till låtar som Last Request, Animal eller I Am a Demon and I Love Rock’n’roll? Detta kan du helt enkelt inte missa!

Före huvudakten intas scenen av två lokala rockmaskiner. Kvällen öppnas av Kiss Disease, en representant för den yngre generationen i Helsingfors rockkollektiv, vars opolerade popkrokar och lavinartade, hänsynslösa spelning garanterar ett snabbt och farligt liveframträdande. Tidigare i år släppte skivbolaget Svart Records Kiss Diseases debutalbum, You Met Me At The Strange Time. Skivan tar lyssnaren på en bergochdalbana som trashar genregränser, och alla är välkomna ombord.

Kvällens andra band på scenen i Tiivistämö är The Pistones, det brittiska punk- och pub-rockbandet som under hela sina historia har haft ryktet av en ytterst tajt grupp som alltid levererar förstklassigt på såväl spelningarna som plattorna och musikaliskt. The Pistones har nyligen uppgraderat sin line-up med en ny basist och är nu skarpare än kanske någonsin förut. Det här är definitivt en liveakt värd att kolla.

Evenemanget arrangeras av TMH Productions Oy i samarbete med Tiivistämö. 

TIDTABELL

Dörrar 20.00
Kiss Disease 20.30
The Pistones 21.30
Sweatmaster 22.30 

ÅLDERSGRÄNS: 18 år
GARDEROBSAVGIFT: 3€

Datum och tid
Fre 07.10.2022, på 20:00 - 23:45
Plats
Tiivistämö
Sörnäs strandväg 22 / Kaasutehtaankatu 1
Sörnäs
Helsingfors
Öppna kartan Opens in new tab
Annan information

Relaterade evenemang

  • konserter (framträdanden)
Tor 08.12.2022, på 18:00 - 20:00

Pop & Jazz-konservatoriets kvällskonsert

Månsasgården, Skogsbäcksvägen 4, Helsingfors
Avgiftsfri
Ärligt talat