Maunula-talon kesäaukio
 • deltagande
 • konserter (framträdanden)
 • ungdomar
 • barnfamiljer
 • föreläsningar
 • musik
 • välfärd
 • teaterkonst
 • organisationer
 • kulturevenemang
 • barn (åldersgrupper)
 • familjer
 • motion
21.5.2022 - 20.8.2022

Månsasgårdens sommartorg

Med början i maj fylls Månsasgårdens Sommartorg med gratisprogram och här erbjuds mängder av upplevelser för kulturälskare i alla åldrar under hela sommaren.
Månsas ungdomsgården, Skogsbäcksvägen 4, Helsingfors
Avgiftsfri

Beskrivning

Sommartorgets fredagskvällar tillägnas musik och scenkonst. Vi har både de intressanta Fredagsspelningarna och MaunuLAVA Open Stage med inte bara musik utan också spännande dialog och poesi. Deltagarna i Open Stage har valts ut genom en öppen ansökan.

Under Fredagsspelningarna intas scenen av den berömda journalisten och musikern, känd från bland annat radio och TV, Pekka Laine & The Enchanted (fre. 22.7) och punkbandet Seksihullut (fre. 29.7). Finska musikens vänner skäms bort torsdagen den 21 juli när den legendariske artisten Mikko Alatalo leder publiken i allsång med temat finsk rock.

Unga musiker, producenter och DJ:ar tar över Sommartorget lördagen den 18 juni på evenemanget SUMMER JAM by Helsinki Unity Music + DJ Academy. Under Prideveckan från torsdagen den 30 juni till lördagen den 2 juli kommer det färggranna ungdomsevenemanget Regnbågsfestivalen som inte har någon åldersgräns till Månsasgården. På evenemanget finns musikuppträdanden, verkstäder, karaoke och fantastiska artister.

Förutom scenkonst fokuserar vi på Sommartorget på välbefinnande för hela kroppen och för sinnet. På sommartisdagar ordnas en yogakurs som omfattar åtta avspända parkyogapass i parken. Passen leds av yogainstruktör Anna-Mari Pentikäinen. Lördagen den 23 juli firar vi temadagen för välbefinnande och då gör vi till exempel utflykten Metsämieli till Centralparken och stärker den lokala naturens betydelse som hälsofrämjare.

Under sommaren ordnas på Sommartorget även ett omväxlande program för hela familjen. På Helsingforsdagen den 12 juni har vi underhållning för den vuxna publiken i form av en paneldebatt om närdemokrati och Månsashusets historia samt Ilmiliekki Quartets böljande jazz. Barnen i sin tur har bjuds på musikteaterföreställningen Hinni-Hiiren Omaoma päivä (Hinni-Musens egenegen dag) och en spelning av den enormt populära barnmusikgruppen Mimmit.

Närmare information om programmet på Månsasgårdens Sommartorg publiceras i början av sommaren på kulturcentralens webbplats: https://maunulatalo.hel.fi/sv/. Förändringar i programmet är möjliga. Alla evenemang på Sommartorget är kostnadsfria.

Utdrag ur Sommartorgets program:

Tidningen Voimas livepodcast:

2.6 kl. 18 Kukkala–Gustafsson Syndikaatti

16.6 kl. 18 Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria

11.8 kl. 18 Tottelemattomuusakatemia

MaunuLAVA Open Stage 3.6, 17.6, 15.7 och 12.8.

Sommartorgets fredagsspelningar:

10.6 Django Collective Helsinki + Sami Saari

8.7 Knife Girl + Ahva

22.7 Pekka Laine & The Enchanted + Janne Westerlund Trio

29.7 Seksihullut + Tamara Luonto

5.8 Kreeta-Maria Kentala

12.6 Helsingforsdagen i Månsas

18.6 SUMMER JAM By Helsinki Unity Music + DJ Academy

30.6–2.7 Regnbågsfestivalen

9.7 Världen i Månsas

21.7 Mikko Alatalos allsång med finsk rock

23.7 Välbefinnandet finns i Månsas

Datum och tid
21.5.2022 - 20.8.2022
Plats
Månsas ungdomsgården
Skogsbäcksvägen 4
Åggelby
Helsingfors
Öppna kartan Opens in new tab
Ärligt talat