Kesäseteli

Kesäseteli on tarjonnut helsinkiläisille nuorille kesätöitä ja yrityksille tekijöitä, osaamista ja uusia näkökulmia jo vuodesta 2015!

Jussi Hellsten

Kesäseteli on nyt digitaalinen – hae omasi!

Vuonna 2022 kaikki helsinkiläiset ja helsinkiläisissä kouluissa opiskelevat 9- luokkalaiset, Valma- ja 10-luokkalaiset ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin. Eli ne nuoret, jotka ovat opiskelleet ylläolevilla luokilla lukukaudella 2021-2022. Esim. nuori joka saa 9-luokalta keväällä 2022 päättötodistuksen. Jos olet nyt syksyllä 2022 menossa 9-luokalle, et kuulu kohderyhmään.

Myös kaikki helsinkiläiset toisen asteen (lukio ja ammattikoulu) ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin. Eli nuoret, jotka ovat opiskelleet ylläolevilla luokalle lukukaudella 2021-2022.

Täytä Kesäsetelihakemus täällä!

HUOM!
Yli 3 000 Kesäsetelihakemusta on tarkastettu ja lähetetty, mutta monta on vielä odottamassa tarkistusta. Kaikki kesäseteliin oikeutetut hakijat saavat setelin! Kärsivällisyyttä siis.

Muista lukea sähköpostia säännöllisesti, sillä jos syntymäaikasi poikkeaa kohderyhmän ikäjakaumasta, olet valmistavassa koulutuksessa tai muuta kohderyhmästä poikkeavaa, saat luultavasti sähköpostin, jossa pyydetään lisätietoa. Sähköpostissa pitää myös olla tilaa vastaanottamaan Kesäseteli.

HUOM!
Kesäsetelit palautetaan sähköisesti. Linkki järjestelmään julkaistaan kesäkuun lopussa tälle sivulle. Työnantaja, säilytä raportointia varten työsopimus, kesäseteli ja palkkatodistus. Järjestelmä löytää nuoren tiedot Kesäsetelin numeron perusteella ja työnantajan tiedot Y-tunnuksen avulla yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Työnantaja lisää järjestelmään muut tiedot, kuten yhteyshenkilön, työsuhteen keston ja tilitiedot, sekä tarvittavat liitteet, kuten työsopimus ja palkkatiedot. Työnantajan ei siis tarvitse jatkossa erikseen laskuttaa kaupunkia.

Ketkä saavat Kesäsetelin?

  • Vuonna 2022 kaikki helsinkiläiset ja helsinkiläisissä kouluissa opiskelevat 9- luokkalaiset, Valma- ja 10-luokkalaiset ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin.
  • Myös kaikki helsinkiläiset toisen asteen (lukio ja ammattikoulu) ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin.
  • HUOM! Helsingissä opiskelevat toisen asteen opiskelijat (ammattikoulu ja lukio), jotka asuvat muualla kuin Helsingissä, voivat hakea kesäsetelin omasta kotikunnasta, jos siellä on kesäsetelijärjestelmä.
  • Kesäseteli on pääsääntöisesti tarkoitettu 18-vuotiaille ja sitä nuoremmille. (Poikkeukset löytyvät Usein kysyttyjä kysymyksiä -sivulta)
  • Kaikki Helsingin Kesäseteliin oikeutetut hakijat saavat setelin.

Oman alueen nuorisotaloilta voi aina pyytää apua Kesäsetelin käyttöön ja työnhakuun liittyvissä asioissa. Jokaiselle koululle on myös nimetty nuorisotyöntekijä, joka auttaa kaikissa kesätöihin liittyvissä asioissa. Lisäksi koulut, nuorisotalot ja Ohjaamo järjestävät kevään mittaan työnhakuohjausta, kesätyötapahtumia ja CV-työpajoja, mikäli koronatilanne sallii. Tältä sivustolta löytyy myös vinkkejä ja linkkejä kesätyönhakuun sekä myöhemmin keväällä avoimia kesäsetelipaikkoja.

Työnantaja, tee sinäkin jonkun unelmasta totta ja tarjoa yrityksessäsi työtä helsinkiläiselle nuorelle! Työpaikan voit julkaista tällä sivustolla, ja työsuhteen päätyttyä voit hakea kesäsetelikorvauksen helposti sähköisen järjestelmämme kautta.

Helsingin kaupunki edellyttää, että työnantajat noudattavat Vastuullinen kesäduuni -periaatteita, tekevät nuoren kanssa kirjallisen työsopimuksen ja tarjoavat hyvän perehdytyksen työtehtäviin. Onnistunut kesätyö on saanut monen nuoren myöhemmin jatkamaan saman työnantajan palveluksessa.

Onko sinulla kysymyksiä Kesäsetelistä? Vastaamme mielellämme.