Kesäseteli

Kesäseteli on tarjonnut helsinkiläisille nuorille kesätöitä ja yrityksille tekijöitä, osaamista ja uusia näkökulmia jo vuodesta 2015!

Jussi Hellsten

Kesäseteli on nyt sähköinen!

Kesäsetelin sähköinen hakulomake avautuu 14.2.2023 tällä sivustolla.

Vuonna 2023 kaikki helsinkiläiset ja Helsingin kouluissa opiskelevat 9 luokkalaiset, TUVA-, Valma ja kymppiluokkalaiset ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin.

Myös kaikki helsinkiläiset toisen asteen (lukio ja ammattikoulu) ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin.

Opiskelet siis yllä mainituilla luokalla lukukaudella 2022-23. Kaikki seteliin oikeutetut hakijat saavat setelin.

HUOM!
Helsingissä toisen kunnan, toisen asteen opiskelijat ( ammattikoulu ,
lukio) saavat hakea kesäsetelin omasta kotikunnasta, jos
sellainen siellä on.

Työpäivät ja palkka:

  • Kesäsetelillä tehdään 60 työtuntia
  • Työtunteja on vähintään 18h/viikko.
  • Työnantaja maksaa palkkaa vähintään 400 euroa (60 työtunnilta). Summa pitää sisällään lomakorvauksen. Lisäksi työnantaja maksaa normaalit työnantajamaksut.
  • Kesätyöjakso voi olla tuntimäärältään pidempi, tällöin 60 työtuntia ylittävän osuuden palkan on oltava vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.
  • Ota yhteyttä kesätyöpaikkoihin ja tarjoa Kesäseteliä työnantajalle. Muista, että Kesäseteli on voimassa 1.6.–15.8.2023 välillä.

Työnantaja voi jo julkaista työpaikan Kesäseteli- sivustolla, ja työsuhteen päätyttyä voit hakea kesäsetelikorvauksen helposti sähköisen järjestelmämme kautta.

Ketkä saavat Kesäsetelin?

Vuonna 2023 kaikki helsinkiläiset ja Helsingin kouluissa opiskelevat 9 luokkalaiset, TUVA-, Valma ja kymppiluokkalaiset ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin. Myös kaikki helsinkiläiset toisen asteen (lukio ja ammattikoulu) ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin. Opiskelet siis yllä mainituilla luokalla lukukaudella 2022-23.