Kesäseteli

Kesäseteli on tarjonnut helsinkiläisille nuorille kesätöitä ja yrityksille tekijöitä, osaamista ja uusia näkökulmia jo vuodesta 2015!

Jussi Hellsten

Kesäseteli on nyt digitaalinen – hae omasi!

Vuonna 2022 kaikki helsinkiläiset ja helsinkiläisissä kouluissa opiskelevat 9- luokkalaiset, Valma- ja 10-luokkalaiset olivat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin. Eli ne nuoret, jotka olivat opiskelleet ylläolevilla luokilla lukukaudella 2021-2022. Esim. nuori joka saa 9-luokalta keväällä 2022 päättötodistuksen. Jos olet nyt syksyllä 2022 menossa 9-luokalle, et kuulu kohderyhmään.

Myös kaikki helsinkiläiset toisen asteen (lukio ja ammattikoulu) ensimmäisen vuoden opiskelijat olivat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin. Eli nuoret, jotka ovat opiskelleet ylläolevilla luokalla lukukaudella 2021-2022.

Työnantaja, hae vuoden 2022 Kesäsetelikorvaus täältä!

Järjestelmässä on pieni virhe, se ei aina tunnista esim. tilinumeroa. Tähän auttaa, kun ottaa pari viimeistä merkkiä (numeroa, kirjainta) pois ja kirjoittaa ne uudestaan. Yleensä auttaa, että kirjoittaa asiat, eikä kopio niitä kenttiin.

Muistakaa, kun kirjaudutte suomi.fi tunnuksilla järjestelmään! Jos teillä ei ole valtuuksia toimia yrityksenne puolesta, järjestelmä ei löydä yritystänne.

Onneksi valtuuksien hakeminen on helppoa! Valtuus jonka tarvitset on Avustushakeminen.

https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista/yrityksen-tai-yhteison-puolesta-asiointi

https://www.suomi.fi/valtuudet/hakemuksella-valtuuttaminen

Tunnistaudu palveluun ja täytä hakemus kerralla loppuun. Hakemusluonnosta ei voi tallentaa. Hakemukselle tarvitaan liitteiksi nuoren työsopimus ja palkkakuitti. Tallenna nämä tietokoneellesi ennen hakemuksen täyttämisen aloittamista. Kesäsetelikorvaus maksetaan työnantajan tilille, kun hakemus on käsitelty. Käsittely voi ajoittain ruuhkautua.

Säilytä raportointia varten työsopimus, Kesäseteli ja palkkatodistus. Hakemus löytää työnantajan tiedot Y-tunnuksen avulla yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Työnantaja lisää järjestelmään muut tiedot, kuten yhteyshenkilön, työsuhteen keston ja tilitiedot, sekä tarvittavat liitteet, kuten työsopimus ja palkkatiedot. Työnantajan ei siis tarvitse jatkossa erikseen laskuttaa kaupunkia.

Ketkä saavat Kesäsetelin?

  • Vuonna 2022 kaikki helsinkiläiset ja helsinkiläisissä kouluissa opiskelevat 9- luokkalaiset, Valma- ja 10-luokkalaiset olivat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin.
  • Myös kaikki helsinkiläiset toisen asteen (lukio ja ammattikoulu) ensimmäisen vuoden opiskelijat olivat oikeutettuja hakemaan Kesäsetelin.
  • HUOM! Helsingissä opiskelevat toisen asteen opiskelijat (ammattikoulu ja lukio), jotka asuvat muualla kuin Helsingissä, pystyivät hakemaan kesäsetelin omasta kotikunnasta, jos siellä oli kesäsetelijärjestelmä.
  • Kesäseteli on pääsääntöisesti tarkoitettu 18-vuotiaille ja sitä nuoremmille. (Poikkeukset löytyvät Usein kysyttyjä kysymyksiä -sivulta)
  • Kaikki Helsingin Kesäseteliin oikeutetut hakijat saivat setelin.

Oman alueen nuorisotaloilta voi aina pyytää apua Kesäsetelin käyttöön ja työnhakuun liittyvissä asioissa. Jokaiselle koululle on myös nimetty nuorisotyöntekijä, joka auttaa kaikissa kesätöihin liittyvissä asioissa. Lisäksi koulut, nuorisotalot ja Ohjaamo järjestävät kevään mittaan työnhakuohjausta, kesätyötapahtumia ja CV-työpajoja, mikäli koronatilanne sallii. Tältä sivustolta löytyy myös vinkkejä ja linkkejä kesätyönhakuun sekä myöhemmin keväällä avoimia kesäsetelipaikkoja.

Työnantaja, tee sinäkin jonkun unelmasta totta ja tarjoa yrityksessäsi työtä helsinkiläiselle nuorelle! Työpaikan voit julkaista tällä sivustolla, ja työsuhteen päätyttyä voit hakea kesäsetelikorvauksen helposti sähköisen järjestelmämme kautta.

Helsingin kaupunki edellyttää, että työnantajat noudattavat Vastuullinen kesäduuni -periaatteita, tekevät nuoren kanssa kirjallisen työsopimuksen ja tarjoavat hyvän perehdytyksen työtehtäviin. Onnistunut kesätyö on saanut monen nuoren myöhemmin jatkamaan saman työnantajan palveluksessa.

Onko sinulla kysymyksiä Kesäsetelistä? Vastaamme mielellämme.