Kian unelmakesä tatuointiliikkeessä

Tatuointitaide on Kia Syrjälän intohimo. Ysiluokan työharjoittelupaikan hän haki omatoimisesti Helsingin Kruununhaassa sijaitsevasta tatuointiliike Krunikan leimasta ja onnistunut työharjoittelu johtikin Kesäsetelityöhön.

Kahden viikon harjoittelu tatuointiliikkeessä vahvisti Kian urasuunnitelmia:

Oli niin siistii päästä näkemään millaista sellainen unelmaduunin arki on ja opinkin paljon sekä huomasin kuinka monipuolista koko taideala on!

Krunikan Leiman omistaja, tatuointiartisti Ilari Musta kuuli Kesäsetelistä ja soitti siltä seisomalta loistavaksi tyypiksi osoittautunelle työharjoittelijalle. Krunikan leima oli ottanut mielellään tet-harjoittelijoita viedäkseen nuorille viestiä vastuullisesta ja turvallisesta tatuoimisesta, mutta Kiasta tuli liikkeen ensimmäinen kesäsetelityöntekijä. Liikkeeseen ei ollut edes varsinaisesti etsitty kesätyöntekijää, mutta Ilari tiimeineen oli täyttä vauhtia rakentamassa uudenlaista toimintaa ja töitä kesäksi olisi varmuudella.

Luettuani jutun kesäsetelistä sain juuri tarvittavan kipinän ja idean asian edistämiseksi.

Ilari Musta

Kialle Kesäseteli oli tuttu opon tunneilta ja nuorisotoimitilojen julisteista: ”Innoissani otin tämän kesätyöpaikan vastaan, kun sitä ehdotettiin!””

Parasta oli ihmiset

Kia viihtyi kesätöissä ja kehuu fiilistä hyväksi. Koska ala kiinnosti niin töiden tekeminenkin oli motivoivaa. Työajat olivat sopivia ja Kialle annettiin vastuullisia muttei liian haastavia työtehtäviä. Sosiaaliset taidot kehittyivät, kun työssä oli jatkuvasti ihmisten kanssa tekemisissä. Englannin kieli koheni, kun sitä tuli käytettyä paljon. Työn parhaaksi puoleksi Kia mainitsee tapaamansa ihmiset: sekä artistit että työntekijät olivat mahtavaa ja ystävällistä porukkaa ja myös asiakkaidenkin kanssa tuli juteltua.

Kesän kohokohta oli, kun Kia ojensi Musta Agencylle suunnittelemansa Helsinki-paidan henkilökohtaisesti apulaispormestari Nasima Razmyarille.

Entä tulevat kesät?

Kia oppi kesätöissä, että aina kannattaa luottaa itseensä. Syksyllä hän aloitti opiskelun Helsingin Kuvataidelukiossa. Hän kuvailee Torkkelia tyylilleen sopivaksi paikaksi, joka antaa hyvän pohjan taideopinnoille ja jossa hän on juuri nyt onnellinen.

Ilari kannustaa nuoria käyttämään kaikki mahdollisuudet. Kesäsetelillekin on Krunikan leimassa käyttöä tulevina kesinä, seuraavalla kerralla ehkä juurikin avoimen haun kautta. Ilari neuvoo nuoria: ”Rohkeasti vain hakemuksia menemään! Nuorena saadusta työkokemuksesta on huimasti apua tulevaisuudessa! Eikä kannata lannistua, jos ei ihan heti onnistu löytämään kesätyöpaikkaa.”

Avainsanat