Tukea toimintaan

Haluatko järjestää itse tekemistä ja toimintaa? Kaupungilta saat paljon apua ja tukea omaan toimintaan.

Lue täältä, mitä kaikkea on tarjolla!

Tee itse, toimi ja vaikuta

Tarvitsetko omaan toimintaan rahaa, tilaa tai välineitä? Helsingin nuorisopalvelut ja koko kaupunki tarjoavat monenlaista tukea ja apua nuorten ryhmien omalle toiminnalle ja nuorisoyhdistyksille.

Tältä sivulta saat tietoa siitä, millaista tukea nuorten omalle toiminnalle löytyy. Linkeistä löydät tiloja, avustuksia ja muuta apua.

Avustuksia

Nuorten ryhmät voivat hakea nuorten ryhmien projektiavustusta Sponssia. Sponssia voi saada monenlaiseen toimintaan. Tärkeintä on, että projekti on nuorten ryhmän oma ja siihen osallistuu nuoria. Nuorten yhdistyksille on myös avustuksia, joita helsinkiläisten nuorisoyhdistykset voivat hakea. Esimerkiksi uudet helsinkiläiset nuorisoyhdistykset voivat hakea starttiavustusta toiminnan aloittamiseen. Jos etsit tietoa nuorisoyhdistysten avustuksista, löydät niitä täältä

Tilaa, välineitä ja palveluita

Nuorisopalveluilla on paljon erilaisia tiloja eri puolilla kaupunkia, joita nuorten ryhmät ja helsinkiläiset nuorisoyhdistykset voivat varata ilman maksua. Nuorisopalveluissa on myös useita paikkoja, joista saa lainata erilaisia välineitä. Esimerkiksi Wempaimistosta voit lainata retkeilyvälineitä ja AV-lainaamosta valo- ja äänikalustoa. Jos teet musiikkia, voit käyttää äänitysstudioita ja bänditreenitiloja. Saat tukea nuorisopalveluilta myös valokuvaamiseen, videotuotantoihin ja podcastien tekemiseen.

Varaa maksuttomia tiloja

Helsingin kaupungilla on moneen käyttötarkoitukseen sopivia tiloja nuorisotaloissa, leirikeskuksissa ja muissa toimipisteissä ympäri kaupunkia. Nuorten ryhmät, järjestöt, yhdistykset sekä muut toimijat voivat varata näitä tiloja omaan käyttöönsä esimerkiksi ryhmä- ja leiritoiminnan järjestämiseen.
Nuorisotalot kartalla ja yhteystiedot
Varaa tiloja nuorisotoimintaan

Helsingin kirjastoissa on myös monenlaisia palveluita ja tiloja, joita nuoret ja muut kaupunkilaiset voivat käyttää. Tiesitkö, että kirjastosta voi kirjojen lisäksi lainata esimerkiksi luistimia, ompelukoneita ja soittimia!