Mieli ja tunteet

Tältä sivulta löydät tietoa siitä, miten voit ylläpitää omaa mielen hyvinvointiasi. Kerromme myös, mistä saat apua, kun sitä tarvitset.

Kaksi tyttöä istuu parvekkeella juomassa teetä.
Ystävien tapaaminen ylläpitää mielen hyvinvointia. Yiping Feng ja Ling Ouyang / Helsinki Marketing

Mielen hyvinvointiin voi vaikuttaa ja sitä voi parantaa. Useimmiten hyvää mielenterveyttä edistävät samat asiat ja tavat kuin muutakin hyvinvointia. Myös erityisesti mielen hyvinvointiin liittyviä tapoja voi opetella.

Omien tunteiden tunnistaminen ja ilmaiseminen, vaikeiden tunteiden kanssa selviytyminen sekä itsestään huolehtimisen taidot ovat tärkeitä mielen hyvinvoinnin ylläpidossa. Näitä taitoja kuka tahansa voi oppia. Lisäksi mielen hyvinvointia parantavat samat asiat kuin muutakin hyvinvointia: riittävä ja laadukas uni, säännöllinen päivärytmi, monipuolinen ravinto, ihmissuhteet sekä liikunta.

Mielen hyvinvoinnin ylläpitoon kuuluu myös taito hakea apua, kun sitä tarvitsee. Kenenkään ei tarvitse yrittää selvitä pahan olon kanssa yksin.

Tälle sivustolle on koottu tietoa ja linkkejä, jotka tukevat sinua mielen hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Lisäksi löydät yhteystietoja paikkoihin, joista pyytää apua, kun sitä tarvitset.

Kaksi nuorta miestä seisomassa kallion päällä
Jussi Hellsten