Oma koti ja raha

Omaan kotiin muuttaminen ja omista raha-asioista huolehtiminen ovat jännittäviä asioita nuoren elämässä. Tältä sivulta löydät apua ja vinkkejä asunnon hankintaan ja raha-asioiden hoitoon.

Jussi Hellsten

Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen ja vastuun ottaminen omien raha-asioiden hoitamisesta ovat merkittäviä virstanpylväitä nuoren elämässä. Omilleen muuttaminen liittyy keskeisesti itsenäistymiseen ja aikuistumiseen.

Useimpien ensimmäinen asunto on vuokra-asunto, sillä asuntojen hinnat ovat Helsingin alueella korkeat. Helsinkiin muutetaan ja halutaan muuttaa monista syistä, monenlaisissa elämäntilanteissa. Omaan kotiin muuttamiseen liittyy monia asioita ja päätöksiä. Tältä sivulta löydät tietoa asunnon etsimisestä, hakemisesta ja vuokraamisesta.

Raha ja etenkin sen puute voivat aiheuttaa monenlaista huolta ja murhetta. Raha-asioiden hoitaminen ja talous ylipäätään voivat olla haastavia asioita kenelle tahansa. Voit esimerkiksi olla palkkatöissä ja silti kokea, että rahasi eivät riitä kaikkeen haluamaasi. Opiskelijana tai työttömänä joudut asioimaan Kelan kanssa hakiessasi erilaisia sinulle kuuluvia tukia. Tältä sivulta löydät tietoa myös siitä, mistä saat apua rahahuoliin.