Viisi vinkkiä ansioluetteloosi

Hyvä ansioluettelo eli CV näyttää työnantajalle yhdellä silmäyksellä mitä kaikkea osaat. Tee Kesäsetelisivuston täsmävinkeillä vaikutus tulevaan työnantajaasi!

1. Laita yhteystietosi hakemuksen alkuun

Lataa ansioluettelon valmispohja. Myös hyvin täytetty Linkedin-profiili voi korvata CV:n. Kirjoita dokumentin yläreunaan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostisi ja kotiosoitteesi sekä halutessasi linkit työn kannalta oleellisiin sosiaalisen median tileihisi.

Kuvallinen hakemus on persoonallisempi ja erottuvampi kuin kuvaton. Jos lisäät ansioluetteloon kuvasi, tulee sen olla laadukas ja keskittyä kasvoihisi. Parhaan kuvan otat luonnonvalossa ulkona tai ikkunan edessä.

2. Tee rakenteesta tiivis ja selkeä

Luettele koulutuksesi taulukkoon uusin tutkinto ylimmäiseksi. Jos et ole ollut aiemmin ollut kesätöissä, niin voit lisätä aiemmat työharjoittelupaikat tai esim. vapaaehtoistyön.  Kaikki hakemaasi kesätyöpaikkaan liittyvä kokemus, tiedot ja taidot ovat tärkeitä. Voit myös listata musiikkiharrastuksen, sosiaalisen median taitosi tai muita erityisosaamisiasi.

3. Voit myös tehdä video-CVn

Tavallisen hakemuksen lisäksi työnantajan kiinnostuksen voi herättää video-CV:n avulla. Videolla persoonallisuutesi tulee tekstiä paremmin esille, jolloin voit jäädä paremmin työnantajan mieleen. Katso esimerkiksi seuraavalta videolta vinkkejä:

4. Voisitko suositella minua?

Suosittelija on henkilö, joka osaa kertoa olennaista lisätietoa sinusta. Suosittelijallasi tulisi olla suhteellisen tuoretta kokemusta työskentelystä kanssasi, hän voi olla vaikkapa opettajasi tai valmentajasi. Työhaastattelija voi ottaa suoraan suosittelijaan yhteyttä ja kysyä lisätietoja. Ajattele ensin kesätyötä johon haet: jos olet hakemassa kesätöitä kahvilassa niin pyydä kotitalousopettajaa suosittelijaksesi. Useimmat suostuvat suosittelijaksi mielellään!

Muista aina kysyä lupaa ennen kuin lisäät suosittelijan nimen CV:hesi. Lisää suosittelijan nimen perään yhteystiedot kuten puhelinnumero, ammatti ja työpaikka.

5. Tarkista, korjaa ja tallenna

Varmista, että ansioluettelosi sisältää työnhaun kannalta olennaiset asiat. Tee ulkoasusta siisti ja korjaa kielioppivirheet. Tallenna valmis ansioluettelosi pdf-muotoon ja nimeä se selkeästi esimerkiksi sukunimi-CV.pdf.

Muistathan, että voit tehdä töitä Kesäsetelin avulla 1.6.–13.8.2021 välisenä aikana.
Onnea matkaan!

Avainsanat