Huippuhakemuksella nappaat kesätyön!

Kesätöiden hakemiseen tarvitset kesätyöhakemuksen ja ansioluettelon ja ne kannattaakin tehdä kerralla huolellisesti. Hyvä kesätyöhakemus on korkeintaan yhden sivun mittainen, jotta työnantajan näkee yhdellä silmäyksellä nähdä mitä työtä haet ja miksi olet hakijoista paras. Tässä täsmävinkit tuunaukseen!

1. Muokkaa hakemuksesi työnantajan mukaan

Lue ensin työpaikkailmoitus huolellisesti läpi. Tutustu työpaikan nettisivuihin ja somekanaviin. Millaisia ominaisuuksia kesätyönhakijalta toivotaan? Etsi avainsanoja kuten ahkera tai sosiaalinen, joihin voit palata, kun kirjoitat vahvuuksistasi.

2. Aloita tärkeimmällä

Kerro heti aluksi, että olet kiinnostunut juuri tästä kesätyöpaikasta! Tiivistä ensimmäiseen kappaleeseen kiinnostavalla tavalla kuka olet, missä loistat ja miksi olet oikea henkilö juuri tähän työhön. Vastaa työpaikkailmoituksessa esitettyihin vaatimuksiin ja kysymyksiin.

Ole selkeä ja johdonmukainen. Keskity olennaiseen, jotta hakemus pysyy lyhyenä ja ytimekkäänä. Tuo alusta asti esiin motivaatiotasi ja haluasi kehittyä, ei puutteitasi.

3. Ole rehellinen ja ainutlaatuinen itsesi

Kirjoita asiallisesti, mutta anna luonteesi näkyä. Mikä tekee sinusta erityisen? Jos et ole aiemmin ollut kesätöissä, niin ei huolta: kerro vaikkapa opinnoistasi, missä olit TET-harjoittelussa tai mitä kaikkea harrastat. Voit listata vaikkapa soittoharrastuksesi, somen supertaidot tai muuta erityisosaamista. Kaikki hankkimasi kokemus ja hakemaasi kesätyöpaikkaan liittyvät tiedot ja taidot ovat tärkeitä.

4. Erottaudu joukosta

Jos olet sosiaalinen ja hakemusten kirjoittaminen tuntuu vaikealta, voit myös tehdä avoimen videohakemuksen. Videolta työnantaja saa selkeän kuvan siitä, millainen henkilö töihin on hakemassa.  Ohjeet videohakemuksen tekoon ja esimerkkejä hakuvideoista.

5. Korjaa, editoi ja tallenna!

Varmista, että hakemuksesi sisältää työnhaun kannalta olennaiset asiat. Erityisesti hakemuksen aloitus ja lopetus jäävät työnantajan mieleen. Tarkasta yleisvaikutelma, korjaa kielioppivirheet ja tallenna lomake pdf-muotoon. Nimeä hakemus selkeästi esimerkiksi sukunimi-hakemus.pdf.

Muistathan, että voit tehdä töitä Kesäsetelin avulla 1.6.–13.8.2021 välisenä aikana.
Onnea matkaan!

Avainsanat