FAQ / Usein kysyttyä puistosta

Kenelle Syötävä puisto on tarkoitettu?

Puisto ja sen toiminta on suunnattu pääasiassa lapsille ja nuorille. Puistoon voi silti tulla tutustumaan kuka tahansa iästä riippumatta.

Nuorisopalvelut järjestävät kesätoimintaa alueella alle 29 -vuotiaille. Nuorten ryhmät ja nuorisojärjestöt voivat myös varata tilaa omaan käyttöön. 

Ovatko Syötävässä puistossa järjestettävät tapahtumat avoimia kaikille?

Pääasiassa kyllä. Puisto on syrjinnästä vapaa tila, jonka toimintaan kaikki ovat tervetulleita tutustumaan. Tapahtuman sisällöstä ja teemasta riippuen se voidaan rajata esimerkiksi tietyn ikäisille nuorille.  

Voinko tulla ostoksille kesäkahvilaan?

Ehdottomasti! Tarkistathan etukäteen kesäkahvilan aukioloajat sosiaalisesta mediastamme ja sivuiltamme.

Milloin Syötävä Puisto on auki?

Kesäkaudella 2022 Syötävä Puisto on avoinna tiistaista perjantaihin klo 12-17. Kahvio palvelee asiakkaita tiistaista perjantaihin klo 12-16.

Huomioithan, että toimintaa järjestetään 8.6-5.8.2022 välisenä aikana avoimien viikkojen muodossa tiistaista perjantaihin, paitsi kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja juhannusviikolla, jolloin käytössä on poikkeusaukioloajat.

Minkälaiseen toimintaan puistossa voi osallistua ja maksaako se?

Helsingin nuorisopalvelut järjestävät puistossa maksuttomia taide-, viljely-ja luontopajoja. Lisäksi voit osallistua eläinten hoitoon, luontohetkeilyyn sekä nauttia puiston kesäkahvilasta ja ihastella puistossa asuvia kesäkanoja.

Kuka pyörittää Syötävän Puiston kahvilaa?  

Kesäkaudella 2022 puistossa toimii kesäkahvila, joka toimii 4H-yrittäjien toimesta.

Yrittäjät tulevat Syötävän Puiston kahvilatoimintaan Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen Yrityskesä-ohjelmasta, jossa Helsingin kaupunki on mukana tukemassa nuorten kesäyrittäjyyttä.  

Ketkä hoitavat Syötävän Puiston kanoja?

Kanoja hoitaa ryhmä yksityishenkilöitä (Kanajengi), jotka vuokraavat kanat kesäksi puistoon ja vastaavat niiden hoidosta ja ruokinnasta yhdessä nuorisopalveluiden kanssa. Kysy lisää henkilökunnalta.

Miten pääsen viljelytoimintaan mukaan?

Avoimia talkoita järjestetään keskiviikkoisin klo 17-19 ja lauantaisin klo 15-17. Niihin voivat osallistua kaikenikäiset. Toimintaa pyörittää ryhmä vapaaehtoisia. Kysy lisää henkilökunnalta.

Mihin tarkoitukseen Syötävää puistoa voi varata?

Nuorten ryhmät ja järjestöt voivat varata tilaa esimerkiksi oman kerho- tai kurssitoimintansa käyttöön. Nuorten ryhmät voivat myös varata tilaa esimerkiksi oman toiminnan suunnitteluun ja järjestämiseen.    

Voiko Syötävässä puistossa viettää synttäreitä?

Tilapäisiä vuoroja voi hakea käyttövuorolomakkeella. Etusijalla ovat nuorisoryhmät ja järjestöt. Tilojen käyttö ja palvelut jakautuvat makusuttomaan ja maksulliseen käyttöön. Lisätietoja tilavaraukset-sivulta. 

Mitä puistossa tapahtuu talvella?

Puiston kesätoiminnan jälkeen syys- ja kevätkautena ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö järjestää puistossa luontokoulupäiviä koululuokille.

Lokakuusta eteenpäin aina maalis-huhtikuuhun puisto suljetaan talviteloille, jolloin aluetta kehitetään, kunnostetaan ja järjestellään tulevaa kautta varten.

Avainsanat