Puiston tiedot ja varustelu

Syötävän Puiston yhteisöpuutarha ja urbaani ympäristö Mustikkamaalla tarjoaa uskomattomat kesäpuitteet luovalle ja luontoaiheiselle toiminnalle.

Käyttövuoroja jaettaessa ovat etusijalla helsinkiläiset nuorisojärjestöt ja nuorten ryhmät, joille käyttövuorot ovat maksuttomia.

Torpan varustelu

Vanha alkuperäisessä kunnossa oleva puurakennus koostuu kolmesta erillisestä tilasta ja wc-tilasta. Tiloistamme löytyy myös wifi.

Tarkempi pohjapiirros sisätiloista:

Kahvilatilan varustelu:

  • Tarvittava välineistö noin 16:sta hengelle: kahvikupit, kahvilautaset, ruokailuvälineet
  • 2kpl siirreltäviä pöytiä, toimivat kahvilatiskinä
  • Ruuanvalmistusvälineitä, kuten kattiloita, pannuja, kulhoja yms.
  • Veden- ja kahvinkeitin
  • Jääkaappi ja pakastin
  • Astianpesukone

Takahuoneen varustelu:

Tila toimii esim. tauko-ja sosiaalitilana tai pienryhmähuoneena.

  • Pieni jääkaappi
  • Pöytä ja 4kpl tuoleja
  • Säilytystiloja

Pihapiiri

Ulkovarastossamme on kokoontaitettavia tuoleja ja taittopöytiä, joita voi käyttää ulkokalusteina. Pihapiirissä on myös tasanne, jonka päällä on ulkopöytä sekä pergola.

Yleisiä ohjeita tilojen käyttäjille

Tiloissa toimitaan omatoimiperiaatteella, eli ne tulee jättää yhtä siisteiksi kuin ne olivat tullessa. 

Keittiön, hellan, astioiden ja pihan siisteyteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota, sillä seuraava ryhmä saattaa tulla heti teidän jälkeenne. Loppusiivoukseen ja tavaroiden paikoilleen laittamiseen onkin syytä varata riittävästi aikaa. Mikäli jotain rikkoutuu käyttövuoronne aikana, on siitä ilmoitettava henkilökunnalle. 

Perehdytys, käyttösopimus ja avaimet

Tilojen käytöstä tehdään aina omatoimisen käytön sopimus. Sen voi allekirjoittaa ainoastaan täysi-ikäinen ryhmän vastuuhenkilö, jonka on esitettävä henkilöllisyystodistuksensa. Samalla luovutetaan avain ja perehdytetään tilan käytäntöihin.

Sovi perehdytyksestä etukäteen henkilökunnan kanssa. Tilasta löytyy infokansio, jossa on tärkeitä ohjeistuksia, aluetietoa ja pelastussuunnitelma.

Verkkoyhteys

Puistossa on oma verkkoyhteys, jonka salasana löytyy infokansiosta.

Savuttomuus

Syötävän Puiston sisätilat sekä talon piha-alueet ovat savuttomia ja päihteettömiä alueita ja niissä noudatetaan savuttoman Helsingin periaatetta. 

Ekologisuus

Nuorisopalveluiden toimipaikoissa toteutetaan kestävää elämäntapaa eli toimitaan mahdollisimman ekologisesti. Nuorisopalvelulle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti.

Avainsanat