Sponssi

Kun sinulla ja kavereillasi on idea, voitte saada sen toteuttamiseen Sponssia eli rahaa!

Sponssi on nuorten ryhmien projektiavustus. Rahan lisäksi nuorten ryhmille on tarjolla paljon muutakin tukea, joista löytyy tiedot Tukea toimintaan -sivulta.  

Mikä?

Sponssi on nuorten ryhmien projektiavustus, jota saa nuorisopalvelujen kumppanuusyksiköstä. Sponssin tarkoitus on tukea nuorten omaehtoista toimintaa. Omaehtoinen toiminta tarkoittaa sitä, että nuoret suunnittelevat, päättävät ja tekevät toiminnan itsenäisesti.

Eli kun sinulla ja kavereillasi on A) idea, B) haluatte toteuttaa sen itse ja C) tarvitsette tekemiseen rahaa, teidän kannattaa hakea Sponssia!  

Kenelle?

Sponssia voi saada sellainen nuorten ryhmä, jonka jäsenistä 2/3 on 7–28 –vuotiaita helsinkiläisiä. Avustusta ei valitettavasti voi myöntää yksittäiselle nuorelle.

Mihin?

Projektiavustusta voitte saada tosi monenlaiseen toimintaan! Projekti voi liittyä esimerkiksi tapahtumiin, kulttuuriin, kansalaisaktivismiin, harrastuksiin tai liikuntaan. Sen pitää kuitenkin jollain tavalla koskettaa järjestäjäryhmää laajempaa joukkoa nuoria. Toiminnan täytyy myös olla päihteetöntä.

Helpompi on listata sellainen toiminta, johon Sponssia ei valitettavasti voida myöntää. Tässä lista niistä:

  • bänditilan vuokrat ja musiikin tuotantokulut (katso musiikkitoiminnan sivut, näihin saa muuta tukea!)
  • opintojen suorittamiseen (esimerkiksi opinnäytetyöhön)
  • nuorisopalvelujen, koulujen tai yhdistysten toimintaan
  • opiskelijayhdistysten tai oppilaskuntien toimintaan
  • yritysten toimintaan tai muuhun voittoa tavoittelevaan toimintaan

Sponssia voi käyttää monenlaisiin projektin kuluihin. Avustuksella voi hankkia esimerkiksi materiaaleja ja ruokaa, vuokrata välineitä ja tiloja sekä ostaa palvelua. Avustuksen käytössä on myös joitain rajoituksia. Näihin kuluihin Sponssia ei valitettavasti voi saada:

  • palkka- ja palkkiokuluihin
  • käyttöomaisuuden hankkimiseen, esimerkiksi koneiden ja laitteiden ostamiseen (Jos et ole varma, onko joku asia käyttöomaisuutta vai ei, ota yhteyttä ja jutellaan!)

Miten?

Sponssia voit hakea Helsingin kaupungin asiointipalvelussa. Asiointipalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnuksilla. Tärkeää on, että teette hakemuksen ennen kuin projekti alkaa. Kun olette päättäneet hakea Sponssia, valitkaa joku ryhmästänne Sponssi-hakemuksen yhteyshenkilöksi. Yhteyshenkilö on myös vastuussa avustusrahan käyttämisestä. 

Kumppanuusyksikön työntekijöihin voi olla yhteydessä jo ennen hakemuksen jättämistä. Jos sinulla on esimerkiksi vaikeuksia hakemuksen tekemisessä asiointipalvelussa tai jotain kysyttävää, niin me neuvomme ja vastaamme mielellämme!  

Kumppanuusyksikön työntekijät yleensä tapaavat teidät ennen kuin hakemuksesta tehdään päätös. Tapaamisessa voitte kertoa lisää projektista ja saatte tarkempaa tietoa Sponssista ja sen käyttämisestä.

Projektin päätyttyä tulee myönnetty Sponssi selvittää Kumppanuusyksikölle. Projektiselvitysvaiheessa toimitatte selvityksen siitä, miten avustusta on käytetty kuittikopioineen sekä projektista syntynyttä materiaalia Kumppanuusyksikköön. Projektissa syntynyttä materiaalia voidaan hyödyntää Sponssin markkinointiin nuorisopalveluiden nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Selvitys voidaan toimittaa joko sähköpostitse tai fyysisenä kirjeenä.

Projektiselvityslomakkeen löydät täältä: Projektiselvityslomake (doc)