Luotsi – tekemistä ja toimintaa

Luotsi tarjoaa monenlaista mukavaa tekemistä ja toimintaa, tukea erilaisiin elämäntilanteisiin, uusia kokemuksia, omanikäistä seuraa sekä oman tutun ohjaajan apua tarvittaessa.

Luotsi on tarkoitettu helsinkiläisille yläkouluikäisille (12–15 v.) nuorille, joiden elämäntilanteeseen tarvitaan yksilöllistä tukea, mutta tarvetta lastensuojelulliseen tai hoidolliseen työhön ei ole. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista.

  • Luotsissa teet yhdessä ohjaajan ja huoltajan kanssa sinulle sopivan suunnitelman toiminnasta, tarvittavasta tuesta ja omista tavoitteistasi.
  • Luotsin ohjaajat ovat yhteydessä huoltajiisi. Heidän kanssaan voidaan keskustella elämääsi ja Luotsiin liittyvistä asioista.
  • Luotsin ohjaajat tekevät yhteistyötä oppilashuoltohenkilöstön ja opettajien kanssa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa.
  • Luotsin toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Luotsi on Helsingin kaupungin järjestämää kohdennettua nuorisotyötä. Luotsi-toiminnan tarkoituksena on tehdä enemmän siellä ja niiden kanssa, jotka tarvitsevat enemmän. Luotsissa toimitaan nuorisotyöllisistä lähtökohdista. Tämä tarkoittaa muun muassa työn painottumista nuoren vapaa-aikaan, nuoren sosiaalista vahvistamista sekä toimintaa nuorten ryhmissä ja harrasteissa.

Tavoitteena on

  1. lisätä nuoren valmiuksia, mahdollisuuksia ja toimintakykyä erilaisissa ympäristöissä ja porukoissa
  2. tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia
  3. löytää sopivaa, kivaa tekemistä ja harrasteita vapaa-ajalle
  4. tarjota huoltajille ja nuorille yhteistä toimintaa sekä palveluohjausta
  5. tarjota tukea kouluun tai muuhun elämäntilanteeseen liittyvissä tarpeissa.

Kiinnostuitko?

Luotsin hakemuslomakkeen voi täyttää nuoren huoltaja tai joku nuoren kanssa työskentelevä aikuinen. Nuoreen ja perheeseen ollaan tämän jälkeen yhteydessä, ja sovitaan yhteinen aloitustapaaminen. Nuoren asioita seuraamaan luodaan verkosto, jossa yhdessä sovitaan yksilölliset tavoitteet nuoren Luotsi-toiminnalle.