Länsiluotsi

Luotsi tarjoaa monenlaista mukavaa tekemistä ja toimintaa, tukea erilaisiin elämäntilanteisiin, uusia kokemuksia, omanikäistä seuraa sekä oman tutun ohjaajan apua tarvittaessa. Länsiluotsi toimii läntisen suurpiirin ja osittain eteläisen suurpiirin alueella. Toiminta on suunnattu yläasteikäisille nuorille.

Luotsissa teet yhdessä ohjaajan ja huoltajan kanssa sinulle sopivan suunnitelman toiminnasta, tarvittavasta tuesta ja omista tavoitteistasi. Luotsin ohjaajat ovat yhteydessä huoltajiisi. Heidän kanssaan voidaan keskustella elämääsi ja Luotsiin liittyvistä asioista.

Luotsin ohjaajat tekevät yhteistyötä oppilashuoltohenkilöstön ja opettajien kanssa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa. Luotsin toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta vaatii sitoutumista.

Luotsin tavoitteena on

  • lisätä nuoren valmiuksia, mahdollisuuksia ja toimintakykyä erilaisissa ympäristöissä ja porukoissa
  • tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia
  • löytää sopivaa, kivaa tekemistä ja harrasteita vapaa-ajalle
  • tarjota huoltajille ja nuorille yhteistä toimintaa sekä palveluohjausta
  • tarjota tukea kouluun tai muuhun elämäntilanteeseen liittyvissä tarpeissa.

Kiinnostuitko?

Luotsin hakemuslomakkeen voi täyttää nuoren huoltaja tai joku nuoren kanssa työskentelevä aikuinen, jonka jälkeen se tulee lähettää jollekin Länsiluotsin työntekijöistä suojattuna sähköpostina tai Malminkartanon nuorisotalolle (Piianpolku 3-5, 00410 Helsinki). Nuoreen ja perheeseen ollaan tämän jälkeen yhteydessä, ja sovitaan yhteinen aloitustapaaminen. Nuoren asioita seuraamaan luodaan verkosto, jossa yhdessä sovitaan yksilölliset tavoitteet nuoren Luotsi-toiminnalle.

Länsiluotsin ohjaajien yhteystiedot:

Jouni Aalto
Länsiluotsin nuoriso-ohjaaja
jouni.aalto@hel.fi
040 6555137

Anssi Järvinen
Länsiluotsin nuoriso-ohjaaja
anssi.jarvinen@hel.fi
040 1928303

Josefiia Kärkelä
Länsiluotsin nuoriso-ohjaaja
josefiia.karkela@hel.fi
040 1836971

Marjo Poteri
Kannelmäen nuorisotyöyksikön toiminnanjohtaja
marjo.poteri@hel.fi
09 310 89033

Länsiluotsin Instagram
@lansiluotsi