Kartalla kannabiksesta

Hyvä terveystiedon opettaja, oletko miettinyt mistä saisit apua kannabis-aiheen käsittelyyn oppilaiden kanssa niin että se olisi kiinnostavaa sinulle ja oppilaille?

Jos vastasit kysymykseen kyllä niin tarjoamme sinulle terveystiedon oppitunneille käytettäväksi helppokäyttöisen ja monipuolisen materiaalin Kartalla kannabiksesta. Materiaali on ikätasoisesti suunnattu 7.-luokkalaisten opetukseen. Materiaali ja ohjeistus opettajalle

Materiaali sisältää lakitietoa, tietoa kannabiksesta ja sen vaikutuksista, Kahoot-tietokilpailun, ryhmätöitä sekä kotitehtävän:

Oppitunti: vuorovaikutteisen oppitunnin kesto on valinnan mukaan 45, 75 tai 90 minuuttia.

Oppitunnin avulla voidaan vaikuttaa nuorten asenteisiin, antaa tutkimustietoon perustavaa informaatiota ja käydä mielenkiintoisia keskusteluja. Materiaali linkittyy perusopetuksen opetussuunnitelmaan sekä 7.-luokan terveystiedon opetukseen. Opettajan ohjeistuksesta löydät lisää tietoa oppituntiin liittyen.

Materiaalin ovat koonneet Klaari-koordinaattorit Eija Krogerus ja Elisa Prepula yhteistyössä terveystiedon opettaja Heli Niemisen kanssa vuonna 2018. Materiaali on päivitetty 11/2020. Toivotamme sinulle ja oppilaillesi antoisia ja mielenkiintoisia Kartalla kannabiksesta -oppitunteja!