Puiston toiminta

Tutustu tarkemmin puistossa järjestettävään toimintaan ja mukana oleviin toimijoihin!

Puiston avoin nuorisotoiminta

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut järjestävät puistossa kesäisin maksutonta avointa toimintaa alle 29-vuotiaille. Toiminnan keskiössä on luontoelämyksien tarjoaminen puiston pihapiirissä ja Mustikkamaata hyödyntäen.

Urbaanissa yhteisöpuutarhassa järjestetään erilaisia taiteeseen, luonnonkosmetiikkaan ja yrtteihin liittyvää toimintaa. Nuorilla on mahdollisuus osallistua kanojen hoitamiseen, viljelemiseen, istuttamiseen, pörriäishotellien rakentamiseen sekä luonnossa rentoutumiseen. Puistossa on riippumattoja, joihin jokainen voi tulla pötköttelemään ja nauttimaan rennoista kesäpäivistä.

Puistossa on myös erilaisia pihapelejä ja ohjaajat järjestävät retkiä Mustikkamaan ympäristöön.

Kanajengin toiminta

Kanoja puistossa hoitaa yksityishenkilöistä koostuva vapaaehtoisten porukka yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa. Kanoja hoidetaan joka päivä, niiden vedet vaihdetaan, ulosteet siivotaan ja ne ruokitaan. Kanat myös ulkoilevat pihapiirissä, joten on tärkeää pitää koirat kytkettynä alueella.

Nuoret voivat osallistua ohjatusti puiston nuoriso-ohjaajan kanssa kanojen hoitamiseen tiettyinä päivinä kesäkaudella. Jos sinua puolestaan kiinnostaa liittyä Kanajengiin, voit kysyä puiston ohjaajilta lisätietoja, miten voit liittyä mukaan vapaaehtoisten porukkaan.

Viljelytalkoot

Viljelyä puistossa hoitavat pääasiassa vapaaehtoiset viljelijät, jotka ovat myös yksityishenkilöitä. Yhteistyötä tehdään nuorisopalveluiden ja Slow Food Helsingin kanssa

Vapaaehtoiset viljelijät järjestävät talkoita viljelykaudella kaksi kertaa viikossa keskiviikkoisin kello 17 – 19 ja lauantaisin kello 14 – 16. Sinun ei tarvitse siis ilmoittautua ennakkoon, vaan voit tulla avoimina talkoopäivinä kysymään vapaaehtoisilta lisää ja osallistua toimintaan. Lisätietoja löydät viljelyryhmän omilta kotisivuilta: https://sphelsinki.wordpress.com.

Sato korjataan talkoolaisten kesken. Puistosta ei saa kerätä omatoimisesti viljelyksiä, marjoja tai yrttejä. Kysythän lisätietoja puiston ohjaajilta.

Kesäkahvila

Kesäkahvilatoiminnasta vastaa 4H-yhdistyksen Yrityskesä-ohjelma, jossa Helsingin kaupunki on mukana tukemassa nuorten kesäyrittäjyyttä. Nuoret yrittäjät vastaavat itse omasta toiminnastaan Syötävän puiston arvojen mukaisesti.

Nuorisopalveluilla on Ekokompassi-sertifikaatti.

Artikkeliin liittyvät nuorisotalot

Avainsanat