Nuorisopalveluiden ympäristölupaus

Ympäristökasvatus nuorisotyössä on toiminnan, kokemusten ja pohdinnan mahdollistamista nuorille.

Toiminnan tavoitteena on innostaa nuoria vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin ja luoda edellytyksiä omaehtoiseen toimintaan, aktivismiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen. 

Arvomme noudattavat kestävän kehityksen periaatteita ja ympäristöasiat ovat osa kaikkea toimintaamme niin pienissä kuin isommissakin asioissa. Nuorisopalveluissa ympäristökasvatusta toteutetaan nuorisotyöllisesti.

Ekokompassin myötä sitoudumme jatkuvaan kehittämiseen

Palvelukokonaisuudelle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti syksyllä 2021. Ekokompassi on Helsingin seudun ympäristöpalvelujen hallinnoima ympäristöjärjestelmä. Järjestelmään hyväksytyt yritykset ovat puolueettoman osapuolen auditoimia ja sitoutuneet noudattamaan järjestelmän kymmentä kriteeriä.

Ympäristöohjelman valmisteluun ja toteuttamiseen ovat osallistuneet sekä nuoret että nuorisopalvelujen henkilöstö; se on ollut yhteinen ponnistus kestävän ja vastuullisen tulevaisuuden puolesta.

Ympäristötoiminta nuorisotyössä

Vaikka ympäristö- ja ilmastoasiat kuuluvat kaikille, on nuorisopalveluissa myös erillinen Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö. Yksikön tehtävä on tukea ympäristö- ja luontokasvatusta, antaa nuorille mahdollisuuksia leirikokemuksiin ja seikkailuihin luonnossa, tukea nuorten omaa toimintaa ympäristön puolesta sekä lisätä nuorten ympäristötietoisuutta.

Voit olla yhteydessä ympäristötoiminnan koordinaattoriin ja kysyä lisää.

Yhteystiedot:
Annina Wallinsalo / Ani
annina.wallinsalo@hel.fi
puh. (09) 310 78027