FAQ / Usein kysyttyä Ympäristötila

  • Kenelle ympäristötila on tarkoitettu?
  • Mihin tarkoitukseen ympäristötilaa voi varata?
  • Voiko ympäristötilassa viettää synttäreitä?
  • Ovatko ympäristötilassa järjestettävät tapahtumat avoimia kaikille?
  • Voinko tuoda kirjojani kirjojen kierrätyshyllyyn?
  • Voinko tulla pelaamaan ympäristötilaan?
  • Onko ympäristötilassa kahvilaa?
  • Milloin ympäristötila on auki?

Kenelle ympäristötila on tarkoitettu?

Ympäristötila ja sen toiminta on suunnattu pääasiassa 9–17-vuotialle ja nuorten ryhmille. Järjestämme toimintaa myös nuorille aikuisille 29-vuotiaaksi asti. Nuorten ryhmät ja esimerkiksi nuorisojärjestöt voivat myös varata tilaa omaan käyttöön. 

Mihin tarkoitukseen ympäristötilaa voi varata?

Nuorisojärjestöt ja muut nuorille harrastustoimintaa toteuttavat ryhmät voivat varata tilaa esimerkiksi oman kerho- tai kurssitoimintansa käyttöön. Nuorten ryhmät voivat myös varata tilaa esimerkiksi oman toiminnan suunnitteluun ja järjestämiseen.  

Voiko ympäristötilassa viettää synttäreitä?

Tilapäisiä vuoroja voi hakea käyttövuorolomakkeella Nuorten ympäristötilasta. Etusijalla ovat nuorisoryhmät ja järjestöt. Tilojen käyttö ja palvelut jakautuvat makusuttomaan ja maksulliseen käyttöön. Lisätietoja tilavaraukset-sivulta. 

Ovatko ympäristötilassa järjestettävät tapahtumat avoimia kaikille?

Ympäristötilan tapahtumat ovat avoimia kaikille nuorille. Ympäristötila on syrjinnästä vapaa tila, jonka toimintaan kaikki ovat tervetulleita tutustumaan. Tapahtuman sisällöstä ja teemasta riippuen se voidaan rajata esimerkiksi tietyn ikäisille nuorille.  

Voinko tuoda kirjojani kirjojen kierrätyshyllyyn?

Tilassa toimii kirjojen kierrätyshylly, josta kuka tahansa voi hakea itselleen luettavaa. Hyllyyn saa myös tuoda kirjoja muille luettavaksi. Hyllyllä voi vierailla tilan aukioloaikojena. Osan kirjoista löydät tilan edessä olevasta kirjakärrystä, joka on ohikulkijoiden käytössä.  

Voinko tulla pelaamaan ympäristötilaan?

Ympäristötilasta löytyy kattava valikoima erilaisia lauta-, kortti- ja strategiapelejä. Voit tulla pelaamaan tilaan yksin tai kavereiden kanssa tilan ollessa auki. Noin kerran kuussa tilalla järjestetään myös lautapeli teema-iltoja. Jos kaipaat tietokone- tai konsolipelejä, niiden pelaaminen on mahdollista esimerkiksi Herttoniemen nuorisotila Hertsissä

Onko ympäristötilassa kahvilaa?

Ympäristötilassa toimii Nuorten Ekokahvila, josta voit ostaa kahvia, teetä, mehua sekä ympäristöystävällisiä herkkuja sopuhintaan. Kahvila on avoinna aina tiettyjen tapahtumien kuten lemmikkikahvila-iltojen yhteydessä. Kesäisin ekokahvila toimii Vartiosaaressa Nuorten Saarigalleriassa. Kahvilassa suositaan korttimaksua.  

Milloin ympäristötila on auki?

Ympäristötilalla on toimintaa maanantaista perjantaihin. Maanantaisin tila on pienryhmien käytössä. Pienryhmätoimintaan voit ilmoittautua osoitteessa harrastushaku.fi. Tiistaisin tila on järjestöjen käytössä. Keskiviikkoisin tilassa järjestetään avointa työpajatoimintaa kello 14-20. Torstaisin ja perjantaisin tilalla järjestetään muuta avointa toimintaa Herttoniemen nuorisotyöyksikön toimesta kello 14-21. Keskiviikosta perjantaihin järjestettävään toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Avainsanat