Nuorten Saarigalleria

Inspired by Biennale: Taidetta, luontoa ja käsitöitä saaristossa keskellä kauneinta Itä-Helsinkiä – toimintaa nuorille!

Nuorten Saarigalleria avaa taas ovensa kesäksi Vartiosaaressa. Tänäkin vuonna Helsingin nuorisopalvelut yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestää nuorille maksuttomia luontoelämys-, valokuvaus-, taide-, puutyö-, kivi- ja korupajoja.

Saarigalleriassa luonto, taide ja kädentaidot kohtaavat

Saarigallerian toiminta on tarkoitettu kaikille helsinkiläisille nuorille. Toimintaa järjestetään avoimien toimintaviikkojen ja leirien muodossa.

Luonnonkauniissa ympäristössä nuoret pääsevät luovan työskentelyn lisäksi viljelemään, hoitamaan eläimiä ja luontohetkeilemään. Upean saarimaiseman ohella työskentelytiloina ovat hammaslääkäri Ernst Waseniuksen huvilan pihapiiriin yli sata vuotta sitten rakennetut talli ja lato.  

Saarigalleria aukeaa jälleen kesäksi 2023

Saarigalleriassa järjestetään avointa työpajatoimintaa ja Nuorten ekokahvila on avoinna myös kesällä 2023. Tarkemmat aikataulut ja ohjelma päivitetään näille sivuille kevään 2023 aikana.

Nuorten ekokahvila

Ekokahvila toimii osana Nuorten Saarigallerian toimintaa Vartiosaaressa. Tarjolla on suppea valikoima herkullisia eettisiä ja ympäristöystävällisiä tuotteita sekä tietysti vohveleita, kahvia ja teetä.

Ekokahvilassa hyvät valinnat ovat jo tehty puolestasi. Tervetuloa!
Vain korttimaksu ja MobilePay.
Kesän 2023 aukioloajat selviävät kevään aikana.

Venekuljetukset

Nuorten Saarigallerian toimintaan osallistuvia palvelee koko kesän ajan liikennöivä Aurinkolautta. Lautta tarjoaa kuljetuksen Saarigallerian työpajoihin osallistuville ja työntekijöille. Lautta kulkee Reposalmen rannasta Vartiosaareen. Matkan kesto on 5 min.
Laiturin osoite: Reposalmentie 1, 00840 Helsinki.

Ohjelmaan osallistuville maksuton aurinkolauttakuljetus lähtee Reposalmenlaiturilta kello 12.15 ja paluu mantereelle tapahtuu kello 17.30.

Saaressa vierailijoille lauttamatka on maksullinen.
Nuoret (7–17v): 1,50€/suunta
Aikuiset: 2,50€/suunta

Lisätiedot: www.aurinkolautta.fi

Vartiosaareen pääsee myös Suomen saaristokuljetuksen maksullisella saaristokuljetuksella Hakaniemestä Vuosaareen (12 €). Mukaan pääsee myös esim. Laajasalosta (3 €/suunta).

Laajasalo–Vartiosaari: klo 10.45 ja 17.50
Vartiosaari–Laajasalo: klo 12.55 ja 19.55

Kiinnostuitko?

s-posti: saarigalleria@hel.fi
puh. 040 334 8025

Instagram: @saarigalleria

Avainsanat