Nuorten Saarigalleria

Inspired by Biennale: Taidetta, luontoa ja käsitöitä saaristossa keskellä kauneinta Itä-Helsinkiä – toimintaa nuorille!

Nuorten Saarigalleria avaa taas ovensa kesäksi Vartiosaaressa. Tänäkin vuonna Helsingin nuorisopalvelut yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestää nuorille maksuttomia luontoelämys-, valokuvaus-, taide-, puutyö-, kivi- ja korupajoja.

Saarigalleriassa luonto, taide ja kädentaidot kohtaavat

Saarigallerian toiminta on tarkoitettu kaikille helsinkiläisille nuorille. Toimintaa järjestetään avoimien toimintaviikkojen ja leirien muodossa.

Luonnonkauniissa ympäristössä nuoret pääsevät luovan työskentelyn lisäksi viljelemään, hoitamaan eläimiä ja luontohetkeilemään. Upean saarimaiseman ohella työskentelytiloina ovat hammaslääkäri Ernst Waseniuksen huvilan pihapiiriin yli sata vuotta sitten rakennetut talli ja lato.  

Saarigalleria on avoinna arkisin 14.6.–22.7.2022

Saarigalleriassa järjestetään avointa työpajatoimintaa 14.6.-22.7. välisenä aikana tiistaista perjantaihin. Toiminta on suunnattu 12-25-vuotiaille nuorille. Työpajoja järjestetään kello 13 ja 17 välillä.

Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, mutta mikäli haluat varmistaa osallistumisesi tietylle päivälle, voit varata työpajan itsellesi tai ryhmällesi osoitteesta saarigalleria@hel.fi.

Saarigallerian toiminnan kruunaa kaikille avoin näyttely, joka koostuu kesän aikana syntyneistä nuorten teoksista. Tänä vuonna näyttely alkaa rakentua heti ensimmäisellä viikolla ja näin ollen näyttelyyn pääsee tutustumaan koko kesän läpi. Saarigalleria on kaikkien helsinkiläisten nuorten oma kesäparatiisi ja luovan toiminnan keskus!  

Nuorten Saarigallerian talkoita vietetään keskiviikkona 25.5.2022

Haluaisitko olla mukana rakentamassa helsinkiläisille nuorille kesäpaikkaa Vartiosaareen? Nuorten Saarigalleria avaa taas ovensa kesäkuussa 2022 ja nyt etsimmekin innokkaita ideoimaan, istuttamaan, nikkaroimaan ja haravoimaan hyvässä seurassa kahvikupin äärellä.

Paikalle ovat tervetulleita kaikki, joita kiinnostaa toimia Saarigallerian ympäristön, nuorten hyvinvoinnin ja Vartiosaaren monimuotoisen luonnon hyväksi.  Lisätietoja kuljetuksista ja aikatauluista saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saarigalleria@hel.fi.  Toivomme mukaan runsaasti apukäsiä, jotta saamme tänäkin vuonna järjestettyä nuorille unohtumattoman kesän! Mukana talkoissa myös Saarigallerian kummina toimiva taitelija Andrea Puscasu.

Nuorten ekokahvila

Ekokahvila toimii osana Nuorten Saarigallerian toimintaa Vartiosaaressa. Tarjolla on suppea valikoima herkullisia eettisiä ja ympäristöystävällisiä tuotteita sekä tietysti vohveleita, kahvia ja teetä.

Ekokahvilassa hyvät valinnat ovat jo tehty puolestasi. Tervetuloa!
Vain korttimaksu ja MobilePay.
Avoinna: ti, ke, to, pe kello 12.00–18.00

Venekuljetukset

Nuorten Saarigallerian toimintaan osallistuvia palvelee koko kesän ajan liikennöivä Aurinkolautta. Lautta tarjoaa kuljetuksen Saarigallerian työpajoihin osallistuville ja työntekijöille. Lautta kulkee Reposalmen rannasta Vartiosaareen. Matkan kesto on 5 min.
Laiturin osoite: Reposalmentie 1, 00840 Helsinki.

Ohjelmaan osallistuville maksuton aurinkolauttakuljetus lähtee Reposalmenlaiturilta kello 12.15 ja paluu mantereelle tapahtuu kello 17.30.

Saaressa vierailijoille lauttamatka on maksullinen.
Nuoret (7–17v): 1,50€/suunta
Aikuiset: 2,50€/suunta

Lisätiedot: www.aurinkolautta.fi

Vartiosaareen pääsee myös Suomen saaristokuljetuksen maksullisella saaristokuljetuksella Hakaniemestä Vuosaareen (12 €). Mukaan pääsee myös esim. Laajasalosta (3 €/suunta).

Laajasalo–Vartiosaari: klo 10.45 ja 17.50
Vartiosaari–Laajasalo: klo 12.55 ja 19.55

Kiinnostuitko?

s-posti: saarigalleria@hel.fi
puh. (09) 310 36711

Instagram: @saarigalleria

Avainsanat