Nuorten Saarigalleria

Inspired by Biennale: Taidetta, luontoa ja käsitöitä saaristossa keskellä kauneinta Itä-Helsinkiä – toimintaa nuorille!

Nuorten Saarigalleria avaa taas ovensa kesäksi Vartiosaaressa. Tänä vuonna Helsingin nuorisopalvelut yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestää nuorille maksuttomia luontoelämys-, seikkailu-, taide-, nikkarointi-, luonnonkosmetiikka-, kivi- ja korupajoja.

Saarigalleriassa luonto, taide ja kädentaidot kohtaavat

Saarigallerian työpajat on tarkoitettu pääasiassa 12-25 helsinkiläisille nuorille ja nuorten ryhmille. Mikäli haluat varmistaa osallistumisesi tiettyyn työpajaan, voit ilmoittautua etukäteen sähköpostitse osoitteeseen saarigalleria@hel.fi. Ennakkoilmoittautumista suositellaan erityisesti nuorten ryhmille, sillä osassa työpajoista on henkilömäärärajoituksia.

Luonnonkauniissa ympäristössä nuoret pääsevät luovan työskentelyn lisäksi viljelemään, hoitamaan eläimiä ja luontohetkeilemään. Upean saarimaiseman ohella työskentelytiloina ovat hammaslääkäri Ernst Waseniuksen huvilan pihapiiriin yli sata vuotta sitten rakennetut talli ja lato.  

Saarigallerian aukioloajat ja työpajat kesällä 2023

Saarigalleria oli kesällä 2023 avoinna 12.6.-21.7. välisenä aikana. Kiitos kaikille toimintaan osallistuneille!

Nuorten ekokahvila

Ekokahvila toimii osana Nuorten Saarigallerian toimintaa Vartiosaaressa. Tarjolla on suppea valikoima herkullisia eettisiä ja ympäristöystävällisiä tuotteita sekä tietysti vohveleita, kahvia ja teetä.

Ekokahvilassa hyvät valinnat ovat jo tehty puolestasi. Tervetuloa!
Vain korttimaksu ja MobilePay.
Kesällä 2023 Ekokahvilan avajaisia vietetään maanantaina 12.6. Tämän jälkeen kahvila on avoinna 13.6.-21.7. välisenä aikana tiistaista perjantaihin kello 12.00-17.30.

Venekuljetukset

Nuorten Saarigallerian toimintaan osallistuvia palvelee koko kesän ajan liikennöivä Aurinkolautta. Lautta tarjoaa kuljetuksen Saarigallerian työpajoihin osallistuville ja työntekijöille. Lautta kulkee Reposalmen rannasta Vartiosaareen. Matkan kesto on 5 min.
Laiturin osoite: Reposalmentie 2, 00840 Helsinki.

Ohjelmaan osallistuville nuorille ja nuorille aikuisille aurinkolauttakuljetus on maksuton, kun mainitset kuljettajalle olevasi Saarigallerian osallistuja.

Saaressa ja Saarigalleriassa muuten vieraileville lauttamatka on maksullinen.
Nuoret (7–17v): 1,50€/suunta
Aikuiset: 2,50€/suunta

Lisätiedot: www.aurinkolautta.fi

Vartiosaareen pääsee myös Suomen saaristokuljetuksen maksullisella saaristokuljetuksella Hakaniemestä Vuosaareen (12 €). Mukaan pääsee myös esim. Laajasalosta (3 €/suunta).

Laajasalo–Vartiosaari: klo 10.25, 14.30 ja 18.15
Vartiosaari–Laajasalo: klo 12.45, 16.45 ja 20.15

Kiinnostuitko?

s-posti: saarigalleria@hel.fi
puh. 040 334 8025

Instagram: @saarigalleria

Avainsanat