Retkeilyvälinelainaamo Wempaimisto

Wempaimistosta lainataan välineitä helsinkiläisille alle 29-vuotiaille nuorille ja nuorten ryhmille, Helsingissä toimiville nuorisojärjestöille, kaupungin toimialoille ja muille helsinkiläisille järjestöille. Välineitä lainataan vain kotimaassa tapahtuvaan toimintaan. 

Jäsenkortti

Yksityisellä lainaajalla on oltava nuorisopalveluiden voimassa oleva jäsenkortti, jonka saa maksutta lainauksen yhteydessä. 13–28-vuotiaat voivat ladata jäsenkortin myös sähköisesti, alaikäisiltä vaaditaan huoltajan hyväksyntä.

Ohjeita lainaajalle

Ota mukaan henkilöllisyyspaperit. Yksityiset henkilöt voivat lainata vain itselleen eli esim. yksi teltta, yksi trangia jne. Ryhmät voivat lainata max. 2 puolijoukkuetelttaa, niger-telttaa, kymppitelttaa tai vaellustelttaa. Muita välineitä voidaan lainata sopimuksen mukaan useampiakin. 

Järjestöillä ja oppilaitoksilla tulee olla valtakirja, missä näkyy puheenjohtajan tai sihteerin (oppilaitoksissa rehtorin) allekirjoitus yhteystietoineen. Välineet on tarkoitettu Helsingin alueella toimivien järjestöjen, koulujen ja nuorten ryhmien käyttöön. Retkikohde on myös ilmoitettava.  

Wempaimiston aukioloajat

Maanantaina ja keskiviikkona sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot ja tiedustelut

Knutersintie 915 
00890 Helsinki 
puh. (09) 310 54169 tai 040 3564621 (ma, ke)
wempaimisto@hel.fi 

Varaaminen

Lainauksesta sovitaan etukäteen sähköpostitse. Välineitä voi varata aikaisintaan kaksi kuukautta ennen laina-ajan alkua. Lainausaika on pisimmillään kolme viikkoa. 

Nouto

Välineet luovutetaan lainaajalle sovittuna ajankohtana. Lainaajan on todistettava henkilöllisyytensä. 

Palautus

Lainatut välineet on palautettava määräaikana puhtaina ja kuivina omissa pakkauksissaan. Myöhästyminen aiheuttaa lainaoikeuden määräaikaisen menettämisen. 

Vahinkotapaukset

Mikäli lainavälineille tapahtuu jotakin vahinkoa, on siitä palauttamisen yhteydessä ehdottomasti mainittava. Jos vahingon ei voida katsoa johtuneen kulumisesta, lainaaja joutuu suorittamaan siitä korjaus- tai hankintakulut. Kadonneista tavaroista lainaaja suorittaa täyden korvauksen. 

Avainsanat